Til hovedinnhold

Grillet lammestek med urteolje

2 h 30 min
6 varer
111
Grillet lammestek med urteolje

Et saftig lammelår er en utmerket måte å starte grillsesongen på. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk lammelår, 2.5 kg
  • salt og kvernet pepper

Urteolje

  • 1 dl olivenolje
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 dl friske urter, salvie, timian, rosmarin, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk lammelår, 2.5 kg
  • salt og kvernet pepper

Urteolje

  • 1 dl olivenolje
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 dl friske urter, salvie, timian, rosmarin, hakket
Finhakk hvitløk og chili. Bland sammen olje, hvitløk, chili og urter. Mos det gjerne sammen i en morter. Lag en smaksrik pensel ved å binde sammen noen timian- og rosmarinstilker.
Bruk en skarp kniv (med et smalt og middels langt blad) og skjær tett inntil og rundt nøkkelbeinet. Bøy nøkkelbeinet bakover. Stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Fjern beinet. Fortsett med lårbeinet. Før kniven tett inntil og rundt lårbeinet. Når beinet er helt frigjort, skjærer du over senen i leddet og tar ut beinet. Skjær ut leggbeinet også. Brett ut kjøttet og fjern ev fettansamlinger og tykke sener /hinner.
Gni kjøttet godt inn med salt og kvernet pepper. Pensle med urteolje og legg lammet på grillen. Grill over middels sterk varme under lokk, cirka 1-1,5 timer. Pensle med urteolje og snu kjøttet flere ganger underveis i grillingen. Sjekk kjernetemperaturen med et termometer, rundt 60 grader gir rosa kjøtt. La kjøttet hvile i 20- 30 minutter før du skjærer i det. Dekk kjøttet løst til med folie mens det hviler.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløk og chili. Bland sammen olje, hvitløk, chili og urter. Mos det gjerne sammen i en morter. Lag en smaksrik pensel ved å binde sammen noen timian- og rosmarinstilker.
Bruk en skarp kniv (med et smalt og middels langt blad) og skjær tett inntil og rundt nøkkelbeinet. Bøy nøkkelbeinet bakover. Stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Fjern beinet. Fortsett med lårbeinet. Før kniven tett inntil og rundt lårbeinet. Når beinet er helt frigjort, skjærer du over senen i leddet og tar ut beinet. Skjær ut leggbeinet også. Brett ut kjøttet og fjern ev fettansamlinger og tykke sener /hinner.
Gni kjøttet godt inn med salt og kvernet pepper. Pensle med urteolje og legg lammet på grillen. Grill over middels sterk varme under lokk, cirka 1-1,5 timer. Pensle med urteolje og snu kjøttet flere ganger underveis i grillingen. Sjekk kjernetemperaturen med et termometer, rundt 60 grader gir rosa kjøtt. La kjøttet hvile i 20- 30 minutter før du skjærer i det. Dekk kjøttet løst til med folie mens det hviler.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?