Gresk-inspirert lammelår med fetaost
Et langsomt lammelår med hint av Kleftiko og Hellas er akkurat så langsom at den er på grensen til det kjedsommelige, med andre ord du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. Dryss over smuldret fetaost og hakket persille.
Et langsomt lammelår med hint av Kleftiko og Hellas er akkurat så langsom at den er på grensen til det kjedsommelige, med andre ord du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. Dryss over smuldret fetaost og hakket persille.
- 1 stk lammelår, ca. 2,5-3 kg pr lår
- 10 fedd hvitløk
- 0.5 stk sitron
- timiankvister, frisk
- 1 ss oregano, hakket, frisk eller tørket
- olivenolje
- 4 dl lammekraft, evt eplemost, hvitvin eller vann
- salt og kvernet pepper
- 150 g fetaost
- 1 dl persille, finhakket
Knuste poteter
- 800 g poteter, små
- 6 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron
- 2 fedd hvitløk
- 2 kvaster rosmarin, eller timian
- flaksalt
- 1 stk lammelår, ca. 2,5-3 kg pr lår
- 10 fedd hvitløk
- 0.5 stk sitron
- timiankvister, frisk
- 1 ss oregano, hakket, frisk eller tørket
- olivenolje
- 4 dl lammekraft, evt eplemost, hvitvin eller vann
- salt og kvernet pepper
- 150 g fetaost
- 1 dl persille, finhakket
Knuste poteter
- 800 g poteter, små
- 6 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron
- 2 fedd hvitløk
- 2 kvaster rosmarin, eller timian
- flaksalt
