Marinert lammecarré med sprø salat er en litt annerledes høstmiddag. Lammecarré er kanskje den mest imponerende stykningsdelen rent utseendemessig. Kjøttet er mørt, supersaftig og raskt å tilberede. Her lar vi det marinere i en blanding av rød currypaste og kokosmelk. Dette er litt utradisjonell bruk av kotelettene, som sammen med en sprø og frisk thai-inspirert salat, blir en fantastisk lammerett utenom det vanlige. Ferdigdelte koteletter kan også brukes. Mariner da kotelettene i 30 minutter og stek dem over middels høy til høy varme i 3-4 minutter på hver side.
Rør sammen curry paste, kokosmelk og limesaft. Gni kjøttet inn med marinaden og la det marinere en times tid, eller mer hvis du har tid.
Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle sider i en stor varm stekepanne. Løft kjøttet over på et stekebrett og la det steke videre i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.
La kjøttet få hvile i 10-15 minutter før du skjærer det i jevne koteletter mellom bena. Dryss gjerne over litt ekstra flaksalt.
Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter.
Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft. Tilsett peanøtter og knus alt sammen godt sammen til en dressing.
Snitt salaten og finsnitt rødløk. Skjær agurken i tynne bånd, men unngå å bruke den bløte kjernen. Skrell og skjær gulrøttene i strimler.
Rens sukkerertene og forvell dem i lettsaltet fosskokende vann i 30 sekunder. Løft sukkerertene rett over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Skjær dem i mindre biter eller strimler.
Bland sammen alle salatingrediensene med dressingen, friske urter og grovhakkede peanøtter rett før servering. Serveres gjerne med kokt jasminris i tillegg.
Bon appetit!
Rør sammen curry paste, kokosmelk og limesaft. Gni kjøttet inn med marinaden og la det marinere en times tid, eller mer hvis du har tid.
Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle sider i en stor varm stekepanne. Løft kjøttet over på et stekebrett og la det steke videre i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.
La kjøttet få hvile i 10-15 minutter før du skjærer det i jevne koteletter mellom bena. Dryss gjerne over litt ekstra flaksalt.
Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter.
Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft. Tilsett peanøtter og knus alt sammen godt sammen til en dressing.
Snitt salaten og finsnitt rødløk. Skjær agurken i tynne bånd, men unngå å bruke den bløte kjernen. Skrell og skjær gulrøttene i strimler.
Rens sukkerertene og forvell dem i lettsaltet fosskokende vann i 30 sekunder. Løft sukkerertene rett over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Skjær dem i mindre biter eller strimler.
Bland sammen alle salatingrediensene med dressingen, friske urter og grovhakkede peanøtter rett før servering. Serveres gjerne med kokt jasminris i tillegg.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto