Marinert lammecarré med sprø salat
Marinert lammecarré med sprø salat er en litt annerledes høstmiddag. Lammecarré er kanskje den mest imponerende stykningsdelen rent utseendemessig. Kjøttet er mørt, supersaftig og raskt å tilberede. Her lar vi det marinere i en blanding av rød currypaste og kokosmelk. Dette er litt utradisjonell bruk av kotelettene, som sammen med en sprø og frisk thai-inspirert salat, blir en fantastisk lammerett utenom det vanlige. Ferdigdelte koteletter kan også brukes. Mariner da kotelettene i 30 minutter og stek dem over middels høy til høy varme i 3-4 minutter på hver side.
Marinert lammecarré med sprø salat er en litt annerledes høstmiddag. Lammecarré er kanskje den mest imponerende stykningsdelen rent utseendemessig. Kjøttet er mørt, supersaftig og raskt å tilberede. Her lar vi det marinere i en blanding av rød currypaste og kokosmelk. Dette er litt utradisjonell bruk av kotelettene, som sammen med en sprø og frisk thai-inspirert salat, blir en fantastisk lammerett utenom det vanlige. Ferdigdelte koteletter kan også brukes. Mariner da kotelettene i 30 minutter og stek dem over middels høy til høy varme i 3-4 minutter på hver side.
Ingredienser
- 1 kg lammecarré
- 50 g curry paste, rød
- 1 dl kokosmelk
- 1 ss limesaft
- olje
Salat
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss palmesukker, eller sukker
- 2 stykker lime
- 2 ss peanøtter, hakkede og ristede
- 1 stk hjertesalat
- 0.5 stk rødløk
- 0.5 stk agurk
- 1 - 2 stk gulrøtter
- 100 g sukkererter
Til servering
- koriander, evt. mynte og/eller thaibasilikum
- peanøtter, grovhakkede og ristede
- jasminris
Slik gjør du:
- 1 kg lammecarré
- 50 g curry paste, rød
- 1 dl kokosmelk
- 1 ss limesaft
- olje
Salat
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss palmesukker, eller sukker
- 2 stykker lime
- 2 ss peanøtter, hakkede og ristede
- 1 stk hjertesalat
- 0.5 stk rødløk
- 0.5 stk agurk
- 1 - 2 stk gulrøtter
- 100 g sukkererter
Til servering
- koriander, evt. mynte og/eller thaibasilikum
- peanøtter, grovhakkede og ristede
- jasminris
