Lammelår fylt med hvitløk og persille

4 h
Lagret av 322 brukere
Lammelår fylt med hvitløk og persille
Lagret av 322 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk lammelår, ca. 2 kg pr lammelår
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 - 2 dl persille, finhakket
  • 2 kvaster rosmarin
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk lammelår, ca. 2 kg pr lammelår
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 - 2 dl persille, finhakket
  • 2 kvaster rosmarin
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking
Bruk en skarp kniv (med et smalt og middels langt blad) og skjær tett inntil og rundt nøkkelbeinet. Bøy nøkkelbeinet bakover. Stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Fjern beinet.
Fortsett med lårbeinet. Før kniven tett inntil og rundt lårbeinet. Når beinet er helt frigjort, skjærer du over senen i leddet og tar ut beinet. Skjær vekk synlige sener/hinner og fettansamlinger. Sag gjerne vekk den nederste delen av leggen (nederste knoken) og puss på leggbeinet med en kniv slik at du får et glatt og fint «håndtak».
Brett ut kjøttet. Dryss over salt, kvernet pepper, finhakket hvitløk og persille. Legg kjøttet sammen igjen, og bind låret stramt sammen med hyssing.
Gni steken inn med salt og kvernet pepper. Varm en stor stekepanne med litt olje og brun steken så godt du kan på alle sider (ja, jeg vet det kan være litt klønete). Senk temperaturen og tilsett et par gode klatter smør. Legg steken over i en passende ildfast form/langpanne, legg rosmarinkvaster på toppen og slå alt stekefettet fra pannen over.  Stek videre i ovn ved 120 grader til kjernetemperaturen er 60-62 grader (det tar ca. 3 timer).
La steken hvile 30 minutter før du skjærer i den. Dekk kjøttet løst til med folie mens det hviler.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en skarp kniv (med et smalt og middels langt blad) og skjær tett inntil og rundt nøkkelbeinet. Bøy nøkkelbeinet bakover. Stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Fjern beinet.
Fortsett med lårbeinet. Før kniven tett inntil og rundt lårbeinet. Når beinet er helt frigjort, skjærer du over senen i leddet og tar ut beinet. Skjær vekk synlige sener/hinner og fettansamlinger. Sag gjerne vekk den nederste delen av leggen (nederste knoken) og puss på leggbeinet med en kniv slik at du får et glatt og fint «håndtak».
Brett ut kjøttet. Dryss over salt, kvernet pepper, finhakket hvitløk og persille. Legg kjøttet sammen igjen, og bind låret stramt sammen med hyssing.
Gni steken inn med salt og kvernet pepper. Varm en stor stekepanne med litt olje og brun steken så godt du kan på alle sider (ja, jeg vet det kan være litt klønete). Senk temperaturen og tilsett et par gode klatter smør. Legg steken over i en passende ildfast form/langpanne, legg rosmarinkvaster på toppen og slå alt stekefettet fra pannen over.  Stek videre i ovn ved 120 grader til kjernetemperaturen er 60-62 grader (det tar ca. 3 timer).
La steken hvile 30 minutter før du skjærer i den. Dekk kjøttet løst til med folie mens det hviler.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?