Lammelår fylt med hvitløk og persille
Selve utbeiningen av lammelåret kan være litt utfordrende hvis du ikke har gjort det tidligere. Men ta deg god tid og følg lårets anatomi så går det så fint så.
Og når du etter noen timer i ovnen (lammelåret altså) skjærer nydelige rosa og hvitløksduftende skiver av låret, kommer du til å være svært takknemlig for at du la inn den ekstra innsatsen i forkant.
Server gjerne med potet- og pastinakkgrateng med parmesan.
Tips:
Som ekstra tilbehør passer det kjempefint med en klassisk ratatouille eller bakte tomater.
Bein ut lammet dagen før og kok kraft på beina, eller frys de ned til senere kraftkoking.
Hvis du ønsker en saus til lammet er det godt med rødvinsaus, eller lammesjy smakt til med dijonsennep, hvitløk og urter som rosmarin eller timian.
Selve utbeiningen av lammelåret kan være litt utfordrende hvis du ikke har gjort det tidligere. Men ta deg god tid og følg lårets anatomi så går det så fint så.
Og når du etter noen timer i ovnen (lammelåret altså) skjærer nydelige rosa og hvitløksduftende skiver av låret, kommer du til å være svært takknemlig for at du la inn den ekstra innsatsen i forkant.
Server gjerne med potet- og pastinakkgrateng med parmesan.
Tips:
Som ekstra tilbehør passer det kjempefint med en klassisk ratatouille eller bakte tomater.
Bein ut lammet dagen før og kok kraft på beina, eller frys de ned til senere kraftkoking.
Hvis du ønsker en saus til lammet er det godt med rødvinsaus, eller lammesjy smakt til med dijonsennep, hvitløk og urter som rosmarin eller timian.
Ingredienser
- 1 stk lammelår, ca. 2 kg pr lammelår
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 - 2 dl persille, finhakket
- 2 kvaster rosmarin
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
Slik gjør du:
- 1 stk lammelår, ca. 2 kg pr lammelår
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 - 2 dl persille, finhakket
- 2 kvaster rosmarin
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
