Tørk lammeskanken med kjøkkenpapir og gni kjøttet med sennepen slik at det dekker hele skanken. Bland sammen de tørre krydderne og gni alt godt inn i den innsmurte skanken. Eventuelt kan du blande sammen krydderne først, røre inn sennepen og smøre alt raust på lammekjøttet. Bruk uansett alt krydderet.
Legg skanken i en form og dekk med plastfolie. La det marinere 3-4 timer i romtemperatur, eller over natten i kjøleskap. En annen mulighet er å vakuumere lammeskanken i stedet for å bare dekke med plastfolie.
Om lammekjøttet har ligget kaldt, ta det ut av kjøleskapet en times tid før steking så kjøttet blir romtemperert. Bland vann og eplecidereddik i emaljert stekegryte eller ildfast form og legg den marinerte lammeskanken i formen. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Stek i ca 5 timer på 160 grader, eller i ca 8 timer på 100 grader. Har du mulighet til å øse over et par ganger i løpet av steketiden, gjør det – det gjør kjøttet bare enda mer saftig.
Når kjøttet er ferdig er det så mørt at du kan plukke det fra hverandre med to gafler, derav navnet plukket, eller pulled på engelsk. Riv kjøttet med gafler og bland sammen med restene av kraft og krydder som måtte være igjen i gryta. Server på hjemmelagde rundstykker eller hamburgerbrød, toppet med frisk myntesalat og tzatziki. Så er det bare å nyte fruktene av eget arbeid. Dette er skikkelig lamme-nam!
Myntesalat
Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Smaker himmelsk sammen med plukket lam, eller til andre lammeretter.
Tzatziki
Rasp agurken på grovt rivjern. Klem ut så mye væske som mulig før den blandes inn i yoghurten. Tilsett presset hvitløk og godt med nykvernet pepper. La gjerne tzatzikien stå og godgjøre seg noen timer før servering så smakene får satt seg.
Bon appetit!
Tørk lammeskanken med kjøkkenpapir og gni kjøttet med sennepen slik at det dekker hele skanken. Bland sammen de tørre krydderne og gni alt godt inn i den innsmurte skanken. Eventuelt kan du blande sammen krydderne først, røre inn sennepen og smøre alt raust på lammekjøttet. Bruk uansett alt krydderet.
Legg skanken i en form og dekk med plastfolie. La det marinere 3-4 timer i romtemperatur, eller over natten i kjøleskap. En annen mulighet er å vakuumere lammeskanken i stedet for å bare dekke med plastfolie.
Om lammekjøttet har ligget kaldt, ta det ut av kjøleskapet en times tid før steking så kjøttet blir romtemperert. Bland vann og eplecidereddik i emaljert stekegryte eller ildfast form og legg den marinerte lammeskanken i formen. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Stek i ca 5 timer på 160 grader, eller i ca 8 timer på 100 grader. Har du mulighet til å øse over et par ganger i løpet av steketiden, gjør det – det gjør kjøttet bare enda mer saftig.
Når kjøttet er ferdig er det så mørt at du kan plukke det fra hverandre med to gafler, derav navnet plukket, eller pulled på engelsk. Riv kjøttet med gafler og bland sammen med restene av kraft og krydder som måtte være igjen i gryta. Server på hjemmelagde rundstykker eller hamburgerbrød, toppet med frisk myntesalat og tzatziki. Så er det bare å nyte fruktene av eget arbeid. Dette er skikkelig lamme-nam!
Myntesalat
Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Smaker himmelsk sammen med plukket lam, eller til andre lammeretter.
Tzatziki
Rasp agurken på grovt rivjern. Klem ut så mye væske som mulig før den blandes inn i yoghurten. Tilsett presset hvitløk og godt med nykvernet pepper. La gjerne tzatzikien stå og godgjøre seg noen timer før servering så smakene får satt seg.