Til hovedinnhold

Urtestekt lammefilet med kantareller, pastinakk- og eplepure

1 h

Lammefilet med fett trenger omsorg og kjærlighet. Vær nøye med at fettet blir skikkelig sprøtt og la kjøttet få være rosa. Bruk godt med smør, hvitløk, timian og rosmarin i pannen sammen med kjøttet. 
Steketiden vil variere med tykkelsen på fileten, men det er bedre at lammet koser seg litt lengre på svakere varme enn det motsatte.

Lagret av 129 brukere
Lammefilet med kantareller, pastinakk og eplepure på blåmønstret tallerken

Lammefilet med fett trenger omsorg og kjærlighet. Vær nøye med at fettet blir skikkelig sprøtt og la kjøttet få være rosa. Bruk godt med smør, hvitløk, timian og rosmarin i pannen sammen med kjøttet. 
Steketiden vil variere med tykkelsen på fileten, men det er bedre at lammet koser seg litt lengre på svakere varme enn det motsatte.

Lagret av 129 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g lammefilet
  • 400 g pastinakk
  • 2 stk eple
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss smør
  • 400 g kantarell
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 bunt gressløk, liten, kan sløyfes
  • 1 håndfull basilikum, eller brønnkarse, kan sløyfes
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 kvast timian
  • 6 stk hvitløksfedd, uskrelt og lett knust
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g lammefilet
  • 400 g pastinakk
  • 2 stk eple
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss smør
  • 400 g kantarell
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 bunt gressløk, liten, kan sløyfes
  • 1 håndfull basilikum, eller brønnkarse, kan sløyfes
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 kvast timian
  • 6 stk hvitløksfedd, uskrelt og lett knust
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
Skjær pastinakken i små biter. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i biter.
Ha pastinakk og eplebitene i en kasserolle og tilsett vann til det dekker. Kok opp, og la det småkoke til pastinakken er helt mør. Hell av vannet, bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør blandingen til en glatt pure. Rør inn smør og crème fraiche. Smak pureen til med salt og litt kvernet pepper.
Rut fettet på lammefileten med en skarp kniv og gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Stek kjøttet med fettsiden ned i en varm stekepanne med litt olje. Fettet skal bli helt sprøtt og gyllent før du snur og bruner kjøttet godt på andre siden.
Tilsett to rause spiseskjeer smør i pannen sammen med hvitløkfeddene, timian og rosmarin. Skru ned varmen til middels og la kjøttet surre og kose seg i de gode smakene i 10-15 minutter. Snu på kjøttet og øs over stekefettet flere ganger underveis. Ta vare på pannesjyen, det blir sausen.
La kjøttet hvile noen minutter på en rist eller tallerken mens du steker kantarellene. Rens og del salaten i grove strimler og grovhakk gressløken. Bland salat, gressløk og basilikum sammen med kantarellene, krydre blandingen med salt og pepper. Skjær kjøttet i skiver før servering (eventuell kjøttsaft kan du blande sammen med sjyen i pannen) og anrett pent på tallerkener eller fat.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær pastinakken i små biter. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i biter.
Ha pastinakk og eplebitene i en kasserolle og tilsett vann til det dekker. Kok opp, og la det småkoke til pastinakken er helt mør. Hell av vannet, bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør blandingen til en glatt pure. Rør inn smør og crème fraiche. Smak pureen til med salt og litt kvernet pepper.
Rut fettet på lammefileten med en skarp kniv og gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Stek kjøttet med fettsiden ned i en varm stekepanne med litt olje. Fettet skal bli helt sprøtt og gyllent før du snur og bruner kjøttet godt på andre siden.
Tilsett to rause spiseskjeer smør i pannen sammen med hvitløkfeddene, timian og rosmarin. Skru ned varmen til middels og la kjøttet surre og kose seg i de gode smakene i 10-15 minutter. Snu på kjøttet og øs over stekefettet flere ganger underveis. Ta vare på pannesjyen, det blir sausen.
La kjøttet hvile noen minutter på en rist eller tallerken mens du steker kantarellene. Rens og del salaten i grove strimler og grovhakk gressløken. Bland salat, gressløk og basilikum sammen med kantarellene, krydre blandingen med salt og pepper. Skjær kjøttet i skiver før servering (eventuell kjøttsaft kan du blande sammen med sjyen i pannen) og anrett pent på tallerkener eller fat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?