Til hovedinnhold

Lammekebab med mynteyoghurt

45 min

Kvernet lammekjøtt kan bli til saftige lammekjøttboller. Med god krydring som spisskummen, hvitløk, chili, kanel og muskat nærmer vi oss tyrkiske köfte.     Dyktige tyrkiske kokker har en egen raffinert köfteteknikk (og sikkert noen hemmelig krydderblandinger også), vi andre får bare rulle etter beste evne - det er tross alt smaken som er det viktigste.  

Lagret av 160 brukere
Lammekebab med mynteyoghurt

Kvernet lammekjøtt kan bli til saftige lammekjøttboller. Med god krydring som spisskummen, hvitløk, chili, kanel og muskat nærmer vi oss tyrkiske köfte.     Dyktige tyrkiske kokker har en egen raffinert köfteteknikk (og sikkert noen hemmelig krydderblandinger også), vi andre får bare rulle etter beste evne - det er tross alt smaken som er det viktigste.  

Lagret av 160 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g lammekjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts kanel
  • 1 ss spisskummen, hel
  • 0.25 ts muskatnøtt
  • 1 klype nellik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 dl friske urter, persille, koriander, mynte
  • salt og kvernet pepper

Mynteyoghurt

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 2 ss mynte, finhakket
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g lammekjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts kanel
  • 1 ss spisskummen, hel
  • 0.25 ts muskatnøtt
  • 1 klype nellik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 dl friske urter, persille, koriander, mynte
  • salt og kvernet pepper

Mynteyoghurt

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 2 ss mynte, finhakket
  • 2 ss olivenolje
Rør sammen alle ingrediensene til mynteyoghurten og smak til med salt og pepper. Sett sausen til side så lenge.
Rist spisskummen i en tørr varm panne til det dufter aromatisk. Bruk en morter eller lignende og knus de ristede frøene til pulver. Bland alle ingrediensene i en bolle. Bruk hendene og kna det sammen til en smidig farse. Stek en liten prøve og juster smaken med salt og pepper etter behov.
Rull farsen til 16 like store boller (ha litt kaldt vann på hendene når du ruller). Tre to boller på hvert spidd og klem dem avlange. Stek de avlange kjøttbollene over grill eller i en grillpanne (stekepanne funker også) til farsen er gjennomstekt. Server lammebollene med mynteyoghurt og gjerne en frisk salat og varme pitabrød.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til mynteyoghurten og smak til med salt og pepper. Sett sausen til side så lenge.
Rist spisskummen i en tørr varm panne til det dufter aromatisk. Bruk en morter eller lignende og knus de ristede frøene til pulver. Bland alle ingrediensene i en bolle. Bruk hendene og kna det sammen til en smidig farse. Stek en liten prøve og juster smaken med salt og pepper etter behov.
Rull farsen til 16 like store boller (ha litt kaldt vann på hendene når du ruller). Tre to boller på hvert spidd og klem dem avlange. Stek de avlange kjøttbollene over grill eller i en grillpanne (stekepanne funker også) til farsen er gjennomstekt. Server lammebollene med mynteyoghurt og gjerne en frisk salat og varme pitabrød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?