Lammekebab med mynteyoghurt
Kvernet lammekjøtt kan bli til saftige lammekjøttboller. Med god krydring som spisskummen, hvitløk, chili, kanel og muskat nærmer vi oss tyrkiske köfte. Dyktige tyrkiske kokker har en egen raffinert köfteteknikk (og sikkert noen hemmelig krydderblandinger også), vi andre får bare rulle etter beste evne - det er tross alt smaken som er det viktigste.
Kvernet lammekjøtt kan bli til saftige lammekjøttboller. Med god krydring som spisskummen, hvitløk, chili, kanel og muskat nærmer vi oss tyrkiske köfte. Dyktige tyrkiske kokker har en egen raffinert köfteteknikk (og sikkert noen hemmelig krydderblandinger også), vi andre får bare rulle etter beste evne - det er tross alt smaken som er det viktigste.
Ingredienser
- 600 g lammekjøttdeig
- 1 stk egg
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 1 stk rød chili
- 1 ts kanel
- 1 ss spisskummen, hel
- 0.25 ts muskatnøtt
- 1 klype nellik
- 3 ss olivenolje
- 1 dl friske urter, persille, koriander, mynte
- salt og kvernet pepper
Mynteyoghurt
- 3 dl yoghurt naturell
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 2 ss mynte, finhakket
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du:
- 600 g lammekjøttdeig
- 1 stk egg
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 1 stk rød chili
- 1 ts kanel
- 1 ss spisskummen, hel
- 0.25 ts muskatnøtt
- 1 klype nellik
- 3 ss olivenolje
- 1 dl friske urter, persille, koriander, mynte
- salt og kvernet pepper
Mynteyoghurt
- 3 dl yoghurt naturell
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 2 ss mynte, finhakket
- 2 ss olivenolje
