Langtidsstekt lammestek

12 timer

En langtidsstekt lammestek tar så lang tid at du rekker å kjede deg mens du venter - med mindre du fyller tiden med noen meningsfullt - for du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. I denne oppskriften kan du bruke lammelår eller lammebog.
Server langtidsstekt lammestek med kokte nypoteter og ovnsbakte grønnsaker.

608 har lagret denne
Langtidsstekt lammestek med eplemost
Foto: Sara Johannessen

En langtidsstekt lammestek tar så lang tid at du rekker å kjede deg mens du venter - med mindre du fyller tiden med noen meningsfullt - for du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. I denne oppskriften kan du bruke lammelår eller lammebog.
Server langtidsstekt lammestek med kokte nypoteter og ovnsbakte grønnsaker.

608 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 kg lammebog, eller lammelår
  • 4 kvaster rosmarin
  • 4 kvaster timian
  • 1 dl olivenolje, eller romtemperert smør
  • 1 stk hvitløk, del i to, med skallet på
  • 0.5 stk sitron
  • salt og kvernet pepper
  • 2.5 dl eplemost, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 kg lammebog, eller lammelår
  • 4 kvaster rosmarin
  • 4 kvaster timian
  • 1 dl olivenolje, eller romtemperert smør
  • 1 stk hvitløk, del i to, med skallet på
  • 0.5 stk sitron
  • salt og kvernet pepper
  • 2.5 dl eplemost, frisk
Bruk en skarp kniv til å lage et rutemønster (store ruter) i fettet. Ikke skjær ned i kjøttet.
Legg bogen/låret over i en passe stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og olje eller fett. Fordel urtekvastene og hvitløkfeddene både under og over kjøttet. Hell eplemosten i langpannen.
Dekk godt til med folie og stek kjøttet ved 100 grader i omtrent 10 timer (større stykker kan ligge 12–14 timer). Det er viktig at fuktigheten ikke fordamper, men bevares i kjøttet.
Pensle gjerne kjøttet med litt ekstra olje eller fett underveis.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Sil kraften i langpannen (press de bløte hvitløkfeddene gjennom silen). Bruk den deilige kraften som sjysaus.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en skarp kniv til å lage et rutemønster (store ruter) i fettet. Ikke skjær ned i kjøttet.
Legg bogen/låret over i en passe stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og olje eller fett. Fordel urtekvastene og hvitløkfeddene både under og over kjøttet. Hell eplemosten i langpannen.
Dekk godt til med folie og stek kjøttet ved 100 grader i omtrent 10 timer (større stykker kan ligge 12–14 timer). Det er viktig at fuktigheten ikke fordamper, men bevares i kjøttet.
Pensle gjerne kjøttet med litt ekstra olje eller fett underveis.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Sil kraften i langpannen (press de bløte hvitløkfeddene gjennom silen). Bruk den deilige kraften som sjysaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?