Langtidsstekt lammestek
En langtidsstekt lammestek tar så lang tid at du rekker å kjede deg mens du venter - med mindre du fyller tiden med noen meningsfullt - for du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. I denne oppskriften kan du bruke lammelår eller lammebog.
Server langtidsstekt lammestek med kokte nypoteter og ovnsbakte grønnsaker.
En langtidsstekt lammestek tar så lang tid at du rekker å kjede deg mens du venter - med mindre du fyller tiden med noen meningsfullt - for du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. I denne oppskriften kan du bruke lammelår eller lammebog.
Server langtidsstekt lammestek med kokte nypoteter og ovnsbakte grønnsaker.
Ingredienser
- 2.5 kg lammebog, eller lammelår
- 4 kvaster rosmarin
- 4 kvaster timian
- 1 dl olivenolje, eller romtemperert smør
- 1 stk hvitløk, del i to, med skallet på
- 0.5 stk sitron
- salt og kvernet pepper
- 2.5 dl eplemost, frisk
Slik gjør du:
- 2.5 kg lammebog, eller lammelår
- 4 kvaster rosmarin
- 4 kvaster timian
- 1 dl olivenolje, eller romtemperert smør
- 1 stk hvitløk, del i to, med skallet på
- 0.5 stk sitron
- salt og kvernet pepper
- 2.5 dl eplemost, frisk
