En langtidsstekt lammestek tar så lang tid at du rekker å kjede deg mens du venter - med mindre du fyller tiden med noen meningsfullt - for du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. I denne oppskriften kan du bruke lammelår eller lammebog. Server langtidsstekt lammestek med kokte nypoteter og ovnsbakte grønnsaker.
Bruk en skarp kniv til å lage et rutemønster (store ruter) i fettet. Ikke skjær ned i kjøttet.
Legg bogen/låret over i en passe stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og olje eller fett. Fordel urtekvastene og hvitløkfeddene både under og over kjøttet. Hell eplemosten i langpannen.
Dekk godt til med folie og stek kjøttet ved 100 grader i omtrent 10 timer (større stykker kan ligge 12–14 timer). Det er viktig at fuktigheten ikke fordamper, men bevares i kjøttet.
Pensle gjerne kjøttet med litt ekstra olje eller fett underveis.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Sil kraften i langpannen (press de bløte hvitløkfeddene gjennom silen). Bruk den deilige kraften som sjysaus.
Bon appetit!
Bruk en skarp kniv til å lage et rutemønster (store ruter) i fettet. Ikke skjær ned i kjøttet.
Legg bogen/låret over i en passe stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og olje eller fett. Fordel urtekvastene og hvitløkfeddene både under og over kjøttet. Hell eplemosten i langpannen.
Dekk godt til med folie og stek kjøttet ved 100 grader i omtrent 10 timer (større stykker kan ligge 12–14 timer). Det er viktig at fuktigheten ikke fordamper, men bevares i kjøttet.
Pensle gjerne kjøttet med litt ekstra olje eller fett underveis.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Sil kraften i langpannen (press de bløte hvitløkfeddene gjennom silen). Bruk den deilige kraften som sjysaus.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto