Til hovedinnhold

Langtidsstekt lammestek

12 h

En langtidsstekt lammestek tar så lang tid at du rekker å kjede deg mens du venter - med mindre du fyller tiden med noen meningsfullt - for du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. I denne oppskriften kan du bruke lammelår eller lammebog.
Server langtidsstekt lammestek med kokte nypoteter og ovnsbakte grønnsaker.

Lagret av 560 brukere
Langtidsstekt lammestek med eplemost
Foto: Sara Johannessen

En langtidsstekt lammestek tar så lang tid at du rekker å kjede deg mens du venter - med mindre du fyller tiden med noen meningsfullt - for du sliter deg ikke ut når du tilbereder lammet på denne måten. Resultatet blir en «faller av benet og smelter i munnen»-opplevelse som virkelig er verdt den minimale innsatsen. I denne oppskriften kan du bruke lammelår eller lammebog.
Server langtidsstekt lammestek med kokte nypoteter og ovnsbakte grønnsaker.

Lagret av 560 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 kg lammebog, eller lammelår
  • 4 kvaster rosmarin
  • 4 kvaster timian
  • 1 dl olivenolje, eller romtemperert smør
  • 1 stk hvitløk, del i to, med skallet på
  • 0.5 stk sitron
  • salt og kvernet pepper
  • 2.5 dl eplemost, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 kg lammebog, eller lammelår
  • 4 kvaster rosmarin
  • 4 kvaster timian
  • 1 dl olivenolje, eller romtemperert smør
  • 1 stk hvitløk, del i to, med skallet på
  • 0.5 stk sitron
  • salt og kvernet pepper
  • 2.5 dl eplemost, frisk
Bruk en skarp kniv til å lage et rutemønster (store ruter) i fettet. Ikke skjær ned i kjøttet.
Legg bogen/låret over i en passe stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og olje eller fett. Fordel urtekvastene og hvitløkfeddene både under og over kjøttet. Hell eplemosten i langpannen.
Dekk godt til med folie og stek kjøttet ved 100 grader i omtrent 10 timer (større stykker kan ligge 12–14 timer). Det er viktig at fuktigheten ikke fordamper, men bevares i kjøttet.
Pensle gjerne kjøttet med litt ekstra olje eller fett underveis.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Sil kraften i langpannen (press de bløte hvitløkfeddene gjennom silen). Bruk den deilige kraften som sjysaus.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en skarp kniv til å lage et rutemønster (store ruter) i fettet. Ikke skjær ned i kjøttet.
Legg bogen/låret over i en passe stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og olje eller fett. Fordel urtekvastene og hvitløkfeddene både under og over kjøttet. Hell eplemosten i langpannen.
Dekk godt til med folie og stek kjøttet ved 100 grader i omtrent 10 timer (større stykker kan ligge 12–14 timer). Det er viktig at fuktigheten ikke fordamper, men bevares i kjøttet.
Pensle gjerne kjøttet med litt ekstra olje eller fett underveis.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Fjern folien, skru opp temperaturen til 190 grader og stek videre i omtrent 45 minutter eller til overflaten blir gyllen og stekt.
Sil kraften i langpannen (press de bløte hvitløkfeddene gjennom silen). Bruk den deilige kraften som sjysaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?