Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløkfeddene på langs. Lag små snitt i lammelåret med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og små kvaster rosmarin.
Fordel grønnsakene i en langpanne og krydre med salt og pepper. Leg steken oppå grønnsakene og hell i vannet. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen og sett steken i ovnen.
Dersom du ønsker rosa kjøtt tar du ut kjøttet når steketermometeret viser omtrent 60 grader. Ønsker du det godt stekt tar du steken ut ved 68-70 grader. Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige med omtrent fem grader etter at det er tatt ut av ovnen. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i minst 20 minutter.
Sjysaus: Sil sjyen fra langpannen og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maizena i litt kaldt vann og spe under stadig omrøring til du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i omtrent ti minutter. Smak til med salt og pepper.
Bon appetit!
Sett ovnen på 125 grader.
Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløkfeddene på langs. Lag små snitt i lammelåret med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og små kvaster rosmarin.
Fordel grønnsakene i en langpanne og krydre med salt og pepper. Leg steken oppå grønnsakene og hell i vannet. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen og sett steken i ovnen.
Dersom du ønsker rosa kjøtt tar du ut kjøttet når steketermometeret viser omtrent 60 grader. Ønsker du det godt stekt tar du steken ut ved 68-70 grader. Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige med omtrent fem grader etter at det er tatt ut av ovnen. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i minst 20 minutter.
Sjysaus: Sil sjyen fra langpannen og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maizena i litt kaldt vann og spe under stadig omrøring til du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i omtrent ti minutter. Smak til med salt og pepper.