Lammekoteletter har fettkanter som gir kjøttet masse smak! Her er de grillede lammekotelettene servert med lettkokte, sprø grønne bønner og en salsa verde, som rett og slett betyr grønn saus. Denne salsaen har ansjos og kapers, men den kan også lages med grønne oliven om du heller vil det.
Lammekoteletter har fettkanter som gir kjøttet masse smak! Her er de grillede lammekotelettene servert med lettkokte, sprø grønne bønner og en salsa verde, som rett og slett betyr grønn saus. Denne salsaen har ansjos og kapers, men den kan også lages med grønne oliven om du heller vil det.
Ingrediensene til sausen kan enten finhakkes for hånd, for en litt chunky versjon, eller kjøres i en liten food processor eller blender for en helt jevn saus.
Start med hvitløk, ansjosfilet og kapers eller grønne oliven før du blander inn persille, mynte, sennep, olivenolje og saften og raspet skall fra 1 sitron. Bruk helst en økologisk sitron, da disse ikke inneholder sprøytemidler og voks på skallet.
Smak til sausen med havsalt og nykvernet pepper.
Lammekoteletter
Forvarm ovnen med grillelement til 230 grader.
Legg lammekotelettene i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over. Litt raspet sitronskall er også godt, men ikke et must.
Grill lammekotelettene i ca. fem minutter før de snus og stekes til de har blitt litt gylne på den andre siden også. Steketiden varierer etter hvor tykke lammekotelettene er og hvor godt stekt du liker dem.
La lammekotelettene hvile minst ti minutter før du spiser dem.
Mens lammekotelettene hviler, koker du grønne bønner. Legg dem nedi fosskokende og lettsaltet vann i 1-2 minutt.
Ta dem opp og legg dem gjerne i isbad så kokeprosessen stopper.
Server lammekotelettene med grønne bønner, rikelig med salsa verde og et dryss havsalt.
Bon appetit!
Salsa verde
Ingrediensene til sausen kan enten finhakkes for hånd, for en litt chunky versjon, eller kjøres i en liten food processor eller blender for en helt jevn saus.
Start med hvitløk, ansjosfilet og kapers eller grønne oliven før du blander inn persille, mynte, sennep, olivenolje og saften og raspet skall fra 1 sitron. Bruk helst en økologisk sitron, da disse ikke inneholder sprøytemidler og voks på skallet.
Smak til sausen med havsalt og nykvernet pepper.
Lammekoteletter
Forvarm ovnen med grillelement til 230 grader.
Legg lammekotelettene i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over. Litt raspet sitronskall er også godt, men ikke et must.
Grill lammekotelettene i ca. fem minutter før de snus og stekes til de har blitt litt gylne på den andre siden også. Steketiden varierer etter hvor tykke lammekotelettene er og hvor godt stekt du liker dem.
La lammekotelettene hvile minst ti minutter før du spiser dem.
Mens lammekotelettene hviler, koker du grønne bønner. Legg dem nedi fosskokende og lettsaltet vann i 1-2 minutt.
Ta dem opp og legg dem gjerne i isbad så kokeprosessen stopper.
Server lammekotelettene med grønne bønner, rikelig med salsa verde og et dryss havsalt.