rask

Lammekoteletter med salsa verde

30 min
81 har lagret denne
Lammekoteletter med salsa verde
81 har lagret denne
2
porsjoner
  • 2 stykker lammekotelett, med fettkant!
  • 300 g grønne bønner
  • 1 stk sitron, gjerne økologisk!
  • 1 fedd hvitløk
  • 40 g bladpersille
  • 40 g mynte
  • 3 stykker ansjosfilet
  • 40 g kapers
  • 1.5 dl olivenolje extra virgin
  • 1 ts dijonsennep
  • havsalt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker lammekotelett, med fettkant!
  • 300 g grønne bønner
  • 1 stk sitron, gjerne økologisk!
  • 1 fedd hvitløk
  • 40 g bladpersille
  • 40 g mynte
  • 3 stykker ansjosfilet
  • 40 g kapers
  • 1.5 dl olivenolje extra virgin
  • 1 ts dijonsennep
  • havsalt
  • pepper

Salsa verde

Ingrediensene til sausen kan enten finhakkes for hånd, for en litt chunky versjon, eller kjøres i en liten food processor eller blender for en helt jevn saus.
Start med hvitløk, ansjosfilet og kapers eller grønne oliven før du blander inn persille, mynte, sennep, olivenolje og saften og raspet skall fra 1 sitron. Bruk helst en økologisk sitron, da disse ikke inneholder sprøytemidler og voks på skallet.
Smak til sausen med havsalt og nykvernet pepper.

Lammekoteletter

Forvarm ovnen med grillelement til 230 grader.
Legg lammekotelettene i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over. Litt raspet sitronskall er også godt, men ikke et must.
Grill lammekotelettene i ca. fem minutter før de snus og stekes til de har blitt litt gylne på den andre siden også. Steketiden varierer etter hvor tykke lammekotelettene er og hvor godt stekt du liker dem.
La lammekotelettene hvile minst ti minutter før du spiser dem.
Mens lammekotelettene hviler, koker du grønne bønner. Legg dem nedi fosskokende og lettsaltet vann i 1-2 minutt.
Ta dem opp og legg dem gjerne i isbad så kokeprosessen stopper.
Server lammekotelettene med grønne bønner, rikelig med salsa verde og et dryss havsalt.
woman cooking

Bon appetit!

Salsa verde

Ingrediensene til sausen kan enten finhakkes for hånd, for en litt chunky versjon, eller kjøres i en liten food processor eller blender for en helt jevn saus.
Start med hvitløk, ansjosfilet og kapers eller grønne oliven før du blander inn persille, mynte, sennep, olivenolje og saften og raspet skall fra 1 sitron. Bruk helst en økologisk sitron, da disse ikke inneholder sprøytemidler og voks på skallet.
Smak til sausen med havsalt og nykvernet pepper.

Lammekoteletter

Forvarm ovnen med grillelement til 230 grader.
Legg lammekotelettene i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over. Litt raspet sitronskall er også godt, men ikke et must.
Grill lammekotelettene i ca. fem minutter før de snus og stekes til de har blitt litt gylne på den andre siden også. Steketiden varierer etter hvor tykke lammekotelettene er og hvor godt stekt du liker dem.
La lammekotelettene hvile minst ti minutter før du spiser dem.
Mens lammekotelettene hviler, koker du grønne bønner. Legg dem nedi fosskokende og lettsaltet vann i 1-2 minutt.
Ta dem opp og legg dem gjerne i isbad så kokeprosessen stopper.
Server lammekotelettene med grønne bønner, rikelig med salsa verde og et dryss havsalt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?