Lammeskank med potetmos
Lammeskank - lammets nederste og godt brukte del - trenger mest av alt ro og god tid. God nok tid til at det i utgangspunktet «tøffe» kjøttet får putret seg uimotståelig mørt og saftig med en «smelter i munnen»-effekt. Server de langtidsstekte lammeskankene med hjemmelaget mandelpotetmos.
I sausen er det både rødvin og tomater, krydret med hvitløk, timian og et snev av appelsin. Det er lov å mikse og trikse litt på egenhånd der altså, for eksempel kan rødvin byttes ut med hvitvin eller øl, timian med rosmarin, appelsin med sitron. En liten teskje knuste fennikelfrø gir en mild lakristone for dem som liker den slags.
Lammeskank - lammets nederste og godt brukte del - trenger mest av alt ro og god tid. God nok tid til at det i utgangspunktet «tøffe» kjøttet får putret seg uimotståelig mørt og saftig med en «smelter i munnen»-effekt. Server de langtidsstekte lammeskankene med hjemmelaget mandelpotetmos.
I sausen er det både rødvin og tomater, krydret med hvitløk, timian og et snev av appelsin. Det er lov å mikse og trikse litt på egenhånd der altså, for eksempel kan rødvin byttes ut med hvitvin eller øl, timian med rosmarin, appelsin med sitron. En liten teskje knuste fennikelfrø gir en mild lakristone for dem som liker den slags.
Lammeskank i saus
- 4 stykker lammeskank, lubne
- 3 stykker gulrøtter, mellomstore
- 1 stk løk
- 4 - 6 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 2.5 dl rødvin
- 4 dl lammekraft, eller oksekraft
- 2 kvaster rosmarin, frisk
- 0.25 stk appelsin, skallet - kun det ytterste oransje
- 1.5 ss hvetemel
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- persille, hakket
Mandelpotetmos
- 800 g mandelpotet
- 100 g smør
- 2 dl melk
- salt og kvernet pepper
Lammeskank i saus
- 4 stykker lammeskank, lubne
- 3 stykker gulrøtter, mellomstore
- 1 stk løk
- 4 - 6 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 2.5 dl rødvin
- 4 dl lammekraft, eller oksekraft
- 2 kvaster rosmarin, frisk
- 0.25 stk appelsin, skallet - kun det ytterste oransje
- 1.5 ss hvetemel
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- persille, hakket
Mandelpotetmos
- 800 g mandelpotet
- 100 g smør
- 2 dl melk
- salt og kvernet pepper
