Til hovedinnhold

Salt lammelår

1 h

Kokelåret ser vi som regel på koldtbordet, og da gjerne oppskåret i skiver. Men låret er også ypperlig å ta med på helgeturer, på hytta eller som lett lunsjrett hjemme. Som pålegg rekker det til mange. Mengdene i denne oppskriften er beregnet med tanke på å bruke det som pålegg.
Kilde: dinmat

Lagret av 91 brukere
Salt lammelår

Kokelåret ser vi som regel på koldtbordet, og da gjerne oppskåret i skiver. Men låret er også ypperlig å ta med på helgeturer, på hytta eller som lett lunsjrett hjemme. Som pålegg rekker det til mange. Mengdene i denne oppskriften er beregnet med tanke på å bruke det som pålegg.
Kilde: dinmat

Lagret av 91 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 lammelår
  • 5 l vann
  • 1 kg salt
  • 2 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 lammelår
  • 5 l vann
  • 1 kg salt
  • 2 ss sukker
Ett lammelår med bein veier ca. 2 1/2 kg.
Gjør dype stikk med en skarp kniv til du treffer beinet på den tykke enden av låret. Dette er vikitg for at saltet skal trekke gjennom hele kjøttstykket og inn til beinet når kjøttet ligger i laken.
Legg låret i laken i 4 døgn.
Vann det ut i lunket vann i 2 timer.
Pakk låret i plastfolie og la det hvile ett døgn i kjøleskapet så saltet får sette seg jevnt.
Tørk låret og pakk det i aluminumsfolie. Legg det i stekeovnspannen.
Slå på 1/2 liter kokende vann. Settes i varm stekeovn ved 125-140 grader i 3-4 timer.
Bruker du steketermometer, skal temperaturen i den mest kjøttfulle delen være 72 grader når låret er gjennomkokt.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Når kjøttet ligger i laken er det viktig at det står kaldt.
woman cooking

Bon appetit!

Ett lammelår med bein veier ca. 2 1/2 kg.
Gjør dype stikk med en skarp kniv til du treffer beinet på den tykke enden av låret. Dette er vikitg for at saltet skal trekke gjennom hele kjøttstykket og inn til beinet når kjøttet ligger i laken.
Legg låret i laken i 4 døgn.
Vann det ut i lunket vann i 2 timer.
Pakk låret i plastfolie og la det hvile ett døgn i kjøleskapet så saltet får sette seg jevnt.
Tørk låret og pakk det i aluminumsfolie. Legg det i stekeovnspannen.
Slå på 1/2 liter kokende vann. Settes i varm stekeovn ved 125-140 grader i 3-4 timer.
Bruker du steketermometer, skal temperaturen i den mest kjøttfulle delen være 72 grader når låret er gjennomkokt.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Når kjøttet ligger i laken er det viktig at det står kaldt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?