Kokelåret ser vi som regel på koldtbordet, og da gjerne oppskåret i skiver. Men låret er også ypperlig å ta med på helgeturer, på hytta eller som lett lunsjrett hjemme. Som pålegg rekker det til mange. Mengdene i denne oppskriften er beregnet med tanke på å bruke det som pålegg. Kilde: dinmat
Kokelåret ser vi som regel på koldtbordet, og da gjerne oppskåret i skiver. Men låret er også ypperlig å ta med på helgeturer, på hytta eller som lett lunsjrett hjemme. Som pålegg rekker det til mange. Mengdene i denne oppskriften er beregnet med tanke på å bruke det som pålegg. Kilde: dinmat
Gjør dype stikk med en skarp kniv til du treffer beinet på den tykke enden av låret. Dette er vikitg for at saltet skal trekke gjennom hele kjøttstykket og inn til beinet når kjøttet ligger i laken.
Legg låret i laken i 4 døgn.
Vann det ut i lunket vann i 2 timer.
Pakk låret i plastfolie og la det hvile ett døgn i kjøleskapet så saltet får sette seg jevnt.
Tørk låret og pakk det i aluminumsfolie. Legg det i stekeovnspannen.
Slå på 1/2 liter kokende vann. Settes i varm stekeovn ved 125-140 grader i 3-4 timer.
Bruker du steketermometer, skal temperaturen i den mest kjøttfulle delen være 72 grader når låret er gjennomkokt.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Når kjøttet ligger i laken er det viktig at det står kaldt.
Bon appetit!
Ett lammelår med bein veier ca. 2 1/2 kg.
Gjør dype stikk med en skarp kniv til du treffer beinet på den tykke enden av låret. Dette er vikitg for at saltet skal trekke gjennom hele kjøttstykket og inn til beinet når kjøttet ligger i laken.
Legg låret i laken i 4 døgn.
Vann det ut i lunket vann i 2 timer.
Pakk låret i plastfolie og la det hvile ett døgn i kjøleskapet så saltet får sette seg jevnt.
Tørk låret og pakk det i aluminumsfolie. Legg det i stekeovnspannen.
Slå på 1/2 liter kokende vann. Settes i varm stekeovn ved 125-140 grader i 3-4 timer.
Bruker du steketermometer, skal temperaturen i den mest kjøttfulle delen være 72 grader når låret er gjennomkokt.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Når kjøttet ligger i laken er det viktig at det står kaldt.