Lammecarré
Selv om lam i hovedsak er i sesong på høsten, har det også fått en sterk posisjon i påsken. For mange er påskemat gjerne lammelår og stek. Nå utfordrer jeg deg til å bytte ut lammelåret med et nydelig stykke lammecarré og server det med tilbehør som rotmos og rødvinssaus.
Her får du en basis-oppskrift på lammecarré, slik at du kan krydre med det du ønsker. Bruk veldig gjerne et steketermometer så har du kontroll på kjøttets kjernetemperatur og får perfekt kjøtt hver gang!
Kjøttet er medium stekt ved 60-63 °C, medium pluss ved 63-68 °C og gjennomstekt ved 72-75 °C.
Selv om lam i hovedsak er i sesong på høsten, har det også fått en sterk posisjon i påsken. For mange er påskemat gjerne lammelår og stek. Nå utfordrer jeg deg til å bytte ut lammelåret med et nydelig stykke lammecarré og server det med tilbehør som rotmos og rødvinssaus.
Her får du en basis-oppskrift på lammecarré, slik at du kan krydre med det du ønsker. Bruk veldig gjerne et steketermometer så har du kontroll på kjøttets kjernetemperatur og får perfekt kjøtt hver gang!
Kjøttet er medium stekt ved 60-63 °C, medium pluss ved 63-68 °C og gjennomstekt ved 72-75 °C.
- 2 stykker lammecarré, a cirka 400 gram
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss smør, til steking
- 1 ss nøytral olje, til steking
- 2 stykker lammecarré, a cirka 400 gram
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss smør, til steking
- 1 ss nøytral olje, til steking
