Lammecarré

1 t 30 min

Selv om lam i hovedsak er i sesong på høsten, har det også fått en sterk posisjon i påsken. For mange er påskemat gjerne lammelår og stek. Nå utfordrer jeg deg til å bytte ut lammelåret med et nydelig stykke lammecarré og server det med tilbehør som rotmos og rødvinssaus.

Her får du en basis-oppskrift på lammecarré, slik at du kan krydre med det du ønsker. Bruk veldig gjerne et steketermometer så har du kontroll på kjøttets kjernetemperatur og får perfekt kjøtt hver gang!

Kjøttet er medium stekt ved 60-63 °C, medium pluss ved 63-68 °C og gjennomstekt ved 72-75 °C.

199 har lagret denne
Lammecarré på brun, liten tallerken
Foto: Silje Sandberg

Selv om lam i hovedsak er i sesong på høsten, har det også fått en sterk posisjon i påsken. For mange er påskemat gjerne lammelår og stek. Nå utfordrer jeg deg til å bytte ut lammelåret med et nydelig stykke lammecarré og server det med tilbehør som rotmos og rødvinssaus.

Her får du en basis-oppskrift på lammecarré, slik at du kan krydre med det du ønsker. Bruk veldig gjerne et steketermometer så har du kontroll på kjøttets kjernetemperatur og får perfekt kjøtt hver gang!

Kjøttet er medium stekt ved 60-63 °C, medium pluss ved 63-68 °C og gjennomstekt ved 72-75 °C.

199 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stykker lammecarré, a cirka 400 gram
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss smør, til steking
  • 1 ss nøytral olje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker lammecarré, a cirka 400 gram
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss smør, til steking
  • 1 ss nøytral olje, til steking
Romtemper kjøttet før du starter.
Snitt fettsiden på lammecarréen. Bruk en skarp kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Snitt fettsiden på lammecarréen. Bruk en skarp kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Varm opp stekepannen på høy varme med smør og olje. Legg lammecarréen med fettsiden ned og brun til den får en god stekeskorpe på begge sider.
Varm opp stekepannen på høy varme med smør og olje. Legg lammecarréen med fettsiden ned og brun til den får en god stekeskorpe på begge sider.
Forvarm ovnen til 125 grader.
Legg kjøttet over i en ildfast form og sett i steketermometer. Stek kjøttet i cirka 20-30 minutter, til du når ønsket kjernetemperatur.
Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i minimum 10-15 minutter før du skjærer i det.
Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i minimum 10-15 minutter før du skjærer i det.
Skjær kjøttet i skiver mellom bena og server lammecarréen med ønsket tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Romtemper kjøttet før du starter.
Snitt fettsiden på lammecarréen. Bruk en skarp kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Snitt fettsiden på lammecarréen. Bruk en skarp kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Varm opp stekepannen på høy varme med smør og olje. Legg lammecarréen med fettsiden ned og brun til den får en god stekeskorpe på begge sider.
Varm opp stekepannen på høy varme med smør og olje. Legg lammecarréen med fettsiden ned og brun til den får en god stekeskorpe på begge sider.
Forvarm ovnen til 125 grader.
Legg kjøttet over i en ildfast form og sett i steketermometer. Stek kjøttet i cirka 20-30 minutter, til du når ønsket kjernetemperatur.
Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i minimum 10-15 minutter før du skjærer i det.
Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i minimum 10-15 minutter før du skjærer i det.
Skjær kjøttet i skiver mellom bena og server lammecarréen med ønsket tilbehør.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?