Hodene vannes ut i rundt ett døgn, uten å skifte vann.
Dampes på rist eller pinner i 2,5 til 3 timer, eller til kjøttet på kjaken begynner å løsne fra beinet.
Kålrot skrelles, skjæres i skiver og dampes eller kokes til den er akkurat mør.
Slå ut vannet (men spar det foreløpig) og mos kålroten med smøret.
Smak til med kraft (og litt fett), pepper og salt.
Med røykt smalahove kan kraften ha en dominerende smak, og du må i så fall bruke mindre kraft. Da får du kompensere med mer smør og litt kokevann fra kålroten.
Ikke vær gnien med smøret, og i hvert fall ikke med pepperen.
Bon appetit!
Hodene vannes ut i rundt ett døgn, uten å skifte vann.
Dampes på rist eller pinner i 2,5 til 3 timer, eller til kjøttet på kjaken begynner å løsne fra beinet.
Kålrot skrelles, skjæres i skiver og dampes eller kokes til den er akkurat mør.
Slå ut vannet (men spar det foreløpig) og mos kålroten med smøret.
Smak til med kraft (og litt fett), pepper og salt.
Med røykt smalahove kan kraften ha en dominerende smak, og du må i så fall bruke mindre kraft. Da får du kompensere med mer smør og litt kokevann fra kålroten.
Ikke vær gnien med smøret, og i hvert fall ikke med pepperen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto