Hellstrøms pinnekjøtt med kålrotstappe
Pinnekjøtt er for mange en viktig del av julemiddagen, og dette er pinnekjøtt laget av selveste Eyvind Hellstrøm. Her viser Hellstrøm hvordan du lager pinnekjøtt som kokes - eller trekkes - i buljong. Pinnekjøttet blir ekstra godt hvis du trekker det i hjemmelaget grønnsaksbuljong. Her serveres festmåltidet med kålrabistappe og smørsaus.
Oppskrift og bilde er hentet fra kokeboken «Duft av jul» av Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen. Foto: Stian Broch/Gursli Berg Forlag
Pinnekjøtt er for mange en viktig del av julemiddagen, og dette er pinnekjøtt laget av selveste Eyvind Hellstrøm. Her viser Hellstrøm hvordan du lager pinnekjøtt som kokes - eller trekkes - i buljong. Pinnekjøttet blir ekstra godt hvis du trekker det i hjemmelaget grønnsaksbuljong. Her serveres festmåltidet med kålrabistappe og smørsaus.
Oppskrift og bilde er hentet fra kokeboken «Duft av jul» av Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen. Foto: Stian Broch/Gursli Berg Forlag
Ingredienser
- 3 kg pinnekjøtt
smørsaus
- 250 g smør
- 1 bunt persille
- 0.5 ts hvit pepper, malt
- salt
Buljong
- 3 stk løk
- 3 stk gulrot
- 1 stk purreløk
- 0.5 stk sellerirot
- 5 stk laurbærblad
- 0.5 ts pepper
- 15 stk einebær
- 1 kvister timian
- 1 knivsodd cayennepepper
Kålrabistappe
- 2 kg kålrot
- 250 g smør
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 3 kg pinnekjøtt
smørsaus
- 250 g smør
- 1 bunt persille
- 0.5 ts hvit pepper, malt
- salt
Buljong
- 3 stk løk
- 3 stk gulrot
- 1 stk purreløk
- 0.5 stk sellerirot
- 5 stk laurbærblad
- 0.5 ts pepper
- 15 stk einebær
- 1 kvister timian
- 1 knivsodd cayennepepper
Kålrabistappe
- 2 kg kålrot
- 250 g smør
- salt og kvernet pepper
Kålrabistappe
Saus
Servering
