Hellstrøms pinnekjøtt med kålrotstappe

3 timer
654 har lagret denne
Pinnekjøtt laget av Hellstrøm med kålrotstappe
654 har lagret denne
6
porsjoner
  • 3 kg pinnekjøtt

smørsaus

  • 250 g smør
  • 1 bunt persille
  • 0.5 ts hvit pepper, malt
  • salt

Buljong

  • 3 stk løk
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk purreløk
  • 0.5 stk sellerirot
  • 5 stk laurbærblad
  • 0.5 ts pepper
  • 15 stk einebær
  • 1 kvister timian
  • 1 knivsodd cayennepepper

Kålrabistappe

  • 2 kg kålrot
  • 250 g smør
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 kg pinnekjøtt

smørsaus

  • 250 g smør
  • 1 bunt persille
  • 0.5 ts hvit pepper, malt
  • salt

Buljong

  • 3 stk løk
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk purreløk
  • 0.5 stk sellerirot
  • 5 stk laurbærblad
  • 0.5 ts pepper
  • 15 stk einebær
  • 1 kvister timian
  • 1 knivsodd cayennepepper

Kålrabistappe

  • 2 kg kålrot
  • 250 g smør
  • salt og kvernet pepper
Legg pinnekjøttet i vann i ett døgn (minst 12 timer).
Start med å lage buljongen. Rens og kutt løk, gulrot, purreløk og selleri og legg alt i en stor kjele. Tilsett laurbærblad, svart pepper, einerbær, timian og kajennepepper. Tilsett 5 liter vann og la det koke i cirka 1 time. Sil av.
Trekk pinnekjøttet i buljongen. La buljongen dekke kjøttet og la det koke minst 1 time.

Kålrabistappe

Rens kålrabien og kutt den opp i terninger. Kok kålrabien i saltet vann til den er mør. Kjør til stappe med en stavmikser og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.

Saus

Varm opp litt av kraften i en kjele og visp inn 250 gram smør. Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.

Servering

Server pinnekjøtt på tallerken med smørsaus, vossakorv, kålrotstappe og ringerikspoteter. Pynt med hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Legg pinnekjøttet i vann i ett døgn (minst 12 timer).
Start med å lage buljongen. Rens og kutt løk, gulrot, purreløk og selleri og legg alt i en stor kjele. Tilsett laurbærblad, svart pepper, einerbær, timian og kajennepepper. Tilsett 5 liter vann og la det koke i cirka 1 time. Sil av.
Trekk pinnekjøttet i buljongen. La buljongen dekke kjøttet og la det koke minst 1 time.

Kålrabistappe

Rens kålrabien og kutt den opp i terninger. Kok kålrabien i saltet vann til den er mør. Kjør til stappe med en stavmikser og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.

Saus

Varm opp litt av kraften i en kjele og visp inn 250 gram smør. Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.

Servering

Server pinnekjøtt på tallerken med smørsaus, vossakorv, kålrotstappe og ringerikspoteter. Pynt med hakket persille.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?