Hjemmelaget kebab med lam og sopp

45 min

Lag kebaben med en ny vri inspirert av høsten med både lam, tyttebær og skogssopp. Mildere enn en vanlig kebab, men varmende og god på kjølige høstkvelder.

409 har lagret denne
Hjemmelaget kebab med lam og sopp

Lag kebaben med en ny vri inspirert av høsten med både lam, tyttebær og skogssopp. Mildere enn en vanlig kebab, men varmende og god på kjølige høstkvelder.

409 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g lammeskav, eller mørt lammekjøtt i tynne strimler
  • 300 g kantarell, eller annen skogssopp, renset
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 dl fløte, eller matfløte
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • 2 kvister timian, frisk, kan sløyfes
  • salt
  • kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • rørte tyttebær, eller ferske, til servering
  • pitabrød, eller lefse til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g lammeskav, eller mørt lammekjøtt i tynne strimler
  • 300 g kantarell, eller annen skogssopp, renset
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 dl fløte, eller matfløte
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • 2 kvister timian, frisk, kan sløyfes
  • salt
  • kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • rørte tyttebær, eller ferske, til servering
  • pitabrød, eller lefse til servering
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Skjær løk og purre i skiver (finsnitt litt av rødløken og spar det til pynt).
Brun kjøttet over sterk varme, stek det i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ta kjøttet ut av pannen så lenge. Fres løken myk og gyllen, tilsett purren underveis. Legg løkblandingen sammen med kjøttet.
Stek soppen, krydre med salt og pepper, tilsett timian (hvis du vil bruke det) og rør inn fløte og creme fraiche.
Bland inn kjøtt og løk (få med kjøttsaften). La det hele småputre i et par minutter. Dryss over persille og server i lefser eller pitabrød. Dryss til slutt over litt tyttebær og rødløk.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet med salt og pepper.
Skjær løk og purre i skiver (finsnitt litt av rødløken og spar det til pynt).
Brun kjøttet over sterk varme, stek det i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ta kjøttet ut av pannen så lenge. Fres løken myk og gyllen, tilsett purren underveis. Legg løkblandingen sammen med kjøttet.
Stek soppen, krydre med salt og pepper, tilsett timian (hvis du vil bruke det) og rør inn fløte og creme fraiche.
Bland inn kjøtt og løk (få med kjøttsaften). La det hele småputre i et par minutter. Dryss over persille og server i lefser eller pitabrød. Dryss til slutt over litt tyttebær og rødløk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?