Marokkansk-inspirerte lammeskanker med potet, søtpotet og tomat
Skanken er i ferd med å bli lammets mest populære kroppsdel. Kjøttet trenger lang tid, men saftigere og mer smaksrikt kjøtt skal du jammen lete lenge etter. En skikkelig koserett med smelt-i-munnen-garanti og her med fantastiske marokkansk-inspirerte dufter og smaker.
Som et lett og friskt tilbehør kan du prøve en fargesterk granateplesalat som gir små friske og sødmefulle eksplosjoner i munnen. Klikk her for oppskrift.
Skanken er i ferd med å bli lammets mest populære kroppsdel. Kjøttet trenger lang tid, men saftigere og mer smaksrikt kjøtt skal du jammen lete lenge etter. En skikkelig koserett med smelt-i-munnen-garanti og her med fantastiske marokkansk-inspirerte dufter og smaker.
Som et lett og friskt tilbehør kan du prøve en fargesterk granateplesalat som gir små friske og sødmefulle eksplosjoner i munnen. Klikk her for oppskrift.
Ingredienser
- 4 stk lammeskank
- 2 ts spisskummen, hel
- 3 ts korianderfrø
- 1 ts gurkemeie
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss ingefær, revet eller finhakket
- 1 ts salt
- 2 stk rødløk
- 1 ss harissa
- 6 stk tomat, gode og modne
- 3 dl lammekraft, evt. mild oksekraft eller vann
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 stk søtpotet
- 4 stk poteter, mellomstore
- 100 g aprikos, tørkede, delt i to
- 1 dl mandler, skåldede
- 1 stk rød chili, renset for frø
- 1 bunt koriander, frisk
- yoghurt, gresk
- salt
- pepper, kvernet
- olje, til steking
Slik gjør du:
- 4 stk lammeskank
- 2 ts spisskummen, hel
- 3 ts korianderfrø
- 1 ts gurkemeie
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss ingefær, revet eller finhakket
- 1 ts salt
- 2 stk rødløk
- 1 ss harissa
- 6 stk tomat, gode og modne
- 3 dl lammekraft, evt. mild oksekraft eller vann
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 stk søtpotet
- 4 stk poteter, mellomstore
- 100 g aprikos, tørkede, delt i to
- 1 dl mandler, skåldede
- 1 stk rød chili, renset for frø
- 1 bunt koriander, frisk
- yoghurt, gresk
- salt
- pepper, kvernet
- olje, til steking
