Til hovedinnhold

Marokkansk-inspirerte lammeskanker med potet, søtpotet og tomat

2 h 30 min

Skanken er i ferd med å bli lammets mest populære kroppsdel. Kjøttet trenger lang tid, men saftigere og mer smaksrikt kjøtt skal du jammen lete lenge etter. En skikkelig koserett med smelt-i-munnen-garanti og her med fantastiske marokkansk-inspirerte dufter og smaker.

Som et lett og friskt tilbehør kan du prøve en fargesterk granateplesalat som gir små friske og sødmefulle eksplosjoner i munnen. Klikk her for oppskrift.

Lagret av 990 brukere
Marokkansk-inspirerte lammeskanker med potet, søtpotet og tomat

Skanken er i ferd med å bli lammets mest populære kroppsdel. Kjøttet trenger lang tid, men saftigere og mer smaksrikt kjøtt skal du jammen lete lenge etter. En skikkelig koserett med smelt-i-munnen-garanti og her med fantastiske marokkansk-inspirerte dufter og smaker.

Som et lett og friskt tilbehør kan du prøve en fargesterk granateplesalat som gir små friske og sødmefulle eksplosjoner i munnen. Klikk her for oppskrift.

Lagret av 990 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk lammeskank
  • 2 ts spisskummen, hel
  • 3 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss ingefær, revet eller finhakket
  • 1 ts salt
  • 2 stk rødløk
  • 1 ss harissa
  • 6 stk tomat, gode og modne
  • 3 dl lammekraft, evt. mild oksekraft eller vann
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 stk søtpotet
  • 4 stk poteter, mellomstore
  • 100 g aprikos, tørkede, delt i to
  • 1 dl mandler, skåldede
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 1 bunt koriander, frisk
  • yoghurt, gresk
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk lammeskank
  • 2 ts spisskummen, hel
  • 3 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss ingefær, revet eller finhakket
  • 1 ts salt
  • 2 stk rødløk
  • 1 ss harissa
  • 6 stk tomat, gode og modne
  • 3 dl lammekraft, evt. mild oksekraft eller vann
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1 stk søtpotet
  • 4 stk poteter, mellomstore
  • 100 g aprikos, tørkede, delt i to
  • 1 dl mandler, skåldede
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 1 bunt koriander, frisk
  • yoghurt, gresk
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, til steking
Knus spisskummen og korianderfrø i en morter. Kjør de knuste krydderiene sammen med gurkemeie, hvitløk, ingefær og salt i en liten hurtigmikser til en jevn krydderpasta.
Kjær løken i kløfter og grovhakk tomatene.
Krydre lammeskankene med salt og kvernet pepper. Bruk en støpejernsgryte eller lignende som er akkurat så stor at lammeskankene får plass. Varm panne og brun skankene godt på alle sider. Løft ut skankene. Tilsett litt mer olje hvis nødvendig og fres løken i et par tre minutter. Ha i krydderpastaen og harissa. Fres videre i et par tre minutter under stadig omrøring.
Tilsett tomater, kraft og sitronsaft. Sett skankene tilbake i gryten. Gi det hele et oppkok, legg på lokk og la skankene småkoke/syde i ca 2 timer.
Skrell poteter og søtpotet og skjær alt i jevne terninger. Ha grønnsakene, tørkede aprikoser og mandler over i gryten og la det hele småkoke/syde uten lokk til potetene er helt møre.
Finhakk chilien og koriander. Dryss det over gryten ved servering.  Serveres med yoghurt naturell, varme pitabrød og gjerne en enkel granateplesalat.
woman cooking

Bon appetit!

Knus spisskummen og korianderfrø i en morter. Kjør de knuste krydderiene sammen med gurkemeie, hvitløk, ingefær og salt i en liten hurtigmikser til en jevn krydderpasta.
Kjær løken i kløfter og grovhakk tomatene.
Krydre lammeskankene med salt og kvernet pepper. Bruk en støpejernsgryte eller lignende som er akkurat så stor at lammeskankene får plass. Varm panne og brun skankene godt på alle sider. Løft ut skankene. Tilsett litt mer olje hvis nødvendig og fres løken i et par tre minutter. Ha i krydderpastaen og harissa. Fres videre i et par tre minutter under stadig omrøring.
Tilsett tomater, kraft og sitronsaft. Sett skankene tilbake i gryten. Gi det hele et oppkok, legg på lokk og la skankene småkoke/syde i ca 2 timer.
Skrell poteter og søtpotet og skjær alt i jevne terninger. Ha grønnsakene, tørkede aprikoser og mandler over i gryten og la det hele småkoke/syde uten lokk til potetene er helt møre.
Finhakk chilien og koriander. Dryss det over gryten ved servering.  Serveres med yoghurt naturell, varme pitabrød og gjerne en enkel granateplesalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?