Til hovedinnhold

Marinerte greske lammespyd med hvitløk, sitron og fennikelfrø

2 h 30 min

Lammekjøtt er et spennende og kjempegodt alternativ til svin og storfe. Disse deilige grillspydene har en gresk twist, og serveres med feta og frisk tzatziki.

Lagret av 232 brukere
Marinerte greske lammespyd med hvitløk, sitron og fennikelfrø

Lammekjøtt er et spennende og kjempegodt alternativ til svin og storfe. Disse deilige grillspydene har en gresk twist, og serveres med feta og frisk tzatziki.

Lagret av 232 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g lam, mørt
  • 1 ss fennikelfrø, knuste
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss oregano, frisk, hakket. Evt. timian og/eller rosmarin
  • 3 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron, saften fra
  • salt, og kvernet pepper

tilbehør

  • tomat, gode
  • oliven
  • løk, finsnittet
  • fetaost
  • bladsalat
  • tzatziki

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g lam, mørt
  • 1 ss fennikelfrø, knuste
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss oregano, frisk, hakket. Evt. timian og/eller rosmarin
  • 3 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron, saften fra
  • salt, og kvernet pepper

tilbehør

  • tomat, gode
  • oliven
  • løk, finsnittet
  • fetaost
  • bladsalat
  • tzatziki
Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger. Bland kjøtt, knust/finhakket hvitløk, fennikelfrø, hakkede urter, sitronsaft og olje. Dekk til og la gjerne kjøttet få marinere et par timer eller natten over.
Træ kjøttet på spydene og krydre med salt og pepper. Grill spydene over høy varme i ca. 10 minutter, snu dem flere ganger underveis.
Serveres med tzatziki, tomater, oliven, finsnittet løk, hakket bladpersille og litt smuldret fetaost.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger. Bland kjøtt, knust/finhakket hvitløk, fennikelfrø, hakkede urter, sitronsaft og olje. Dekk til og la gjerne kjøttet få marinere et par timer eller natten over.
Træ kjøttet på spydene og krydre med salt og pepper. Grill spydene over høy varme i ca. 10 minutter, snu dem flere ganger underveis.
Serveres med tzatziki, tomater, oliven, finsnittet løk, hakket bladpersille og litt smuldret fetaost.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?