Gratinerte kjøttboller i brioche

60 min

Prøv denne herlig krysningen av gratinerte kjøttboller, burger og sandwich. Kjøttbollene serveres i brioche og toppes med tykk tomatsaus og mozzarella. Små sammensatte brioche sliders-brød passer helt perfekt her, eventuelt kan du bruke andre sliders-brød eller små rundstykker. Ha gjerne litt ekstra hvitløk i pannen før du tilsetter de knuste tomatene. Ha eventuelt også litt mer olje i så hvitløken freses blank og saftig.

665 har lagret denne
Gratinerte kjøttboller i brioche

Prøv denne herlig krysningen av gratinerte kjøttboller, burger og sandwich. Kjøttbollene serveres i brioche og toppes med tykk tomatsaus og mozzarella. Små sammensatte brioche sliders-brød passer helt perfekt her, eventuelt kan du bruke andre sliders-brød eller små rundstykker. Ha gjerne litt ekstra hvitløk i pannen før du tilsetter de knuste tomatene. Ha eventuelt også litt mer olje i så hvitløken freses blank og saftig.

665 har lagret denne
6
porsjoner
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 stk løk, middels stor
  • 3 fedd hvitløk
  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl briochesmuler
  • 80 g parmesan, revet
  • 2 ts fennikelfrø, knuste
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 2 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 klype tørket chili
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • 200 g mozzarella, revet
  • 12 stykker briochebrød, burgerbrød/sliders
  • basilikum, og/eller persille
  • olivenolje, mild, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 stk løk, middels stor
  • 3 fedd hvitløk
  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl briochesmuler
  • 80 g parmesan, revet
  • 2 ts fennikelfrø, knuste
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 2 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 klype tørket chili
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • 200 g mozzarella, revet
  • 12 stykker briochebrød, burgerbrød/sliders
  • basilikum, og/eller persille
  • olivenolje, mild, til steking
Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt og blankt i litt olje. Avkjøl.
Skjær ut en fordypning i hvert brød. Bruk det brødet du fjerner og smuldre det til smuler. Bland smulene med melken og la det svelle noen minutter.
Bland det oppbløtte brødet og melken i kjøttdeigen. Tilsett løk, parmesan, fennikel og persille.
Krydre godt med salt og pepper, og rør deigen jevn og seig.
Trill ut 12 like store boller, med rene, våte hender. Brun kjøttbollene i en stor stekepanne.
Løft bollene ut av pannen og ha tomatene over i pannen. Ikke vask pannen først. Tilsett tomatene, kok opp og smak til med salt, pepper, knust tørket chili og litt sukker. La sausen småputre i 10-15 minutter.
Varm ovnen til 215 grader. Legg brødene over på et stekebrett eller lignende, og legg en kjøttbolle ned i hver fordypning.
Topp med tykk tomatsaus og revet mozzarella. Stek det hele midt i ovnen i cirka 15-20 minutter.
Dryss over litt ekstra basilikum eller bladpersille.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt og blankt i litt olje. Avkjøl.
Skjær ut en fordypning i hvert brød. Bruk det brødet du fjerner og smuldre det til smuler. Bland smulene med melken og la det svelle noen minutter.
Bland det oppbløtte brødet og melken i kjøttdeigen. Tilsett løk, parmesan, fennikel og persille.
Krydre godt med salt og pepper, og rør deigen jevn og seig.
Trill ut 12 like store boller, med rene, våte hender. Brun kjøttbollene i en stor stekepanne.
Løft bollene ut av pannen og ha tomatene over i pannen. Ikke vask pannen først. Tilsett tomatene, kok opp og smak til med salt, pepper, knust tørket chili og litt sukker. La sausen småputre i 10-15 minutter.
Varm ovnen til 215 grader. Legg brødene over på et stekebrett eller lignende, og legg en kjøttbolle ned i hver fordypning.
Topp med tykk tomatsaus og revet mozzarella. Stek det hele midt i ovnen i cirka 15-20 minutter.
Dryss over litt ekstra basilikum eller bladpersille.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?