Denne oppskriften på uttapam er det Oslo-restauranten Masala Politics som står bak. Du kan lage naan hvis det er vanskelig å finne alle ingrediensene til uttapam-røren.
Denne oppskriften på uttapam er det Oslo-restauranten Masala Politics som står bak. Du kan lage naan hvis det er vanskelig å finne alle ingrediensene til uttapam-røren.
1 kvister curryblader, kan kjøpes ferske i asiatiske butikker
1 ts chilipulver
1 ts malt koriander
0.5 ts gurkemeie, malt
0.5 ts spisskummen, malt
1 ts koriander, frisk og hakket
Uttapam-røre
50 g sona masoori-ris
20 g kokt ris
10 g urad dal
5 g chana dal
5 g methifrø
Legg alle ingrediensene til røren i vann i 2 timer.
Knus til en fin paste og sett i kjøleskapet til neste dag. Tilsett et dryss salt og sukker for smak.
Lag fyllet. Varm en panne med litt nøytral olje. Tilsett løk, hvitløk, ingefær, chili og hakkede tomater. La dette koke inn til løken er blank og myk. Tilsett de tørre krydderne. La dette koke noen minutter før du tilsetter kjøttdeig. Bland godt og kok inn til konsistensen er ganske tørr.
Lag uttapam ved å varme en panne med litt olje. Ha 1 1/2-2 dl røre i pannen og la pannekaken steke på medium varme. Snu når pannekaken er gyllen. Stek på begge sider en gang.
Legg på kjøttblandingen og strø over hakket, sprøstekt aubergine på toppen. Friter curryblader og koriander og pynt på toppen. Server med tomatchutney eller kokosnøttchutney.
Bon appetit!
Legg alle ingrediensene til røren i vann i 2 timer.
Knus til en fin paste og sett i kjøleskapet til neste dag. Tilsett et dryss salt og sukker for smak.
Lag fyllet. Varm en panne med litt nøytral olje. Tilsett løk, hvitløk, ingefær, chili og hakkede tomater. La dette koke inn til løken er blank og myk. Tilsett de tørre krydderne. La dette koke noen minutter før du tilsetter kjøttdeig. Bland godt og kok inn til konsistensen er ganske tørr.
Lag uttapam ved å varme en panne med litt olje. Ha 1 1/2-2 dl røre i pannen og la pannekaken steke på medium varme. Snu når pannekaken er gyllen. Stek på begge sider en gang.
Legg på kjøttblandingen og strø over hakket, sprøstekt aubergine på toppen. Friter curryblader og koriander og pynt på toppen. Server med tomatchutney eller kokosnøttchutney.