Uttapam med oksekjøtt og aubergine

60 min
92 har lagret denne
Uttapam med oksekjøtt og aubergine
92 har lagret denne
1
porsjoner
  • 100 g kjøttdeig, av okse
  • 5 skive(r) aubergine, sprøstekt
  • 1 stk løk, finhakket
  • 3 - 4 stk chilipepper, små og sterke
  • 1 ts hvitløk og ingefærpasta
  • 1 stk tomat, hakket
  • 1 kvister curryblader, kan kjøpes ferske i asiatiske butikker
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, frisk og hakket

Uttapam-røre

  • 50 g sona masoori-ris
  • 20 g kokt ris
  • 10 g urad dal
  • 5 g chana dal
  • 5 g methifrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g kjøttdeig, av okse
  • 5 skive(r) aubergine, sprøstekt
  • 1 stk løk, finhakket
  • 3 - 4 stk chilipepper, små og sterke
  • 1 ts hvitløk og ingefærpasta
  • 1 stk tomat, hakket
  • 1 kvister curryblader, kan kjøpes ferske i asiatiske butikker
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, frisk og hakket

Uttapam-røre

  • 50 g sona masoori-ris
  • 20 g kokt ris
  • 10 g urad dal
  • 5 g chana dal
  • 5 g methifrø
Legg alle ingrediensene til røren i vann i 2 timer.
Knus til en fin paste og sett i kjøleskapet til neste dag. Tilsett et dryss salt og sukker for smak.
Lag fyllet. Varm en panne med litt nøytral olje. Tilsett løk, hvitløk, ingefær, chili og hakkede tomater. La dette koke inn til løken er blank og myk. Tilsett de tørre krydderne. La dette koke noen minutter før du tilsetter kjøttdeig. Bland godt og kok inn til konsistensen er ganske tørr.
Lag uttapam ved å varme en panne med litt olje. Ha 1 1/2-2 dl røre i pannen og la pannekaken steke på medium varme. Snu når pannekaken er gyllen. Stek på begge sider en gang.
Legg på kjøttblandingen og strø over hakket, sprøstekt aubergine på toppen. Friter curryblader og koriander og pynt på toppen. Server med tomatchutney eller kokosnøttchutney.
woman cooking

Bon appetit!

Legg alle ingrediensene til røren i vann i 2 timer.
Knus til en fin paste og sett i kjøleskapet til neste dag. Tilsett et dryss salt og sukker for smak.
Lag fyllet. Varm en panne med litt nøytral olje. Tilsett løk, hvitløk, ingefær, chili og hakkede tomater. La dette koke inn til løken er blank og myk. Tilsett de tørre krydderne. La dette koke noen minutter før du tilsetter kjøttdeig. Bland godt og kok inn til konsistensen er ganske tørr.
Lag uttapam ved å varme en panne med litt olje. Ha 1 1/2-2 dl røre i pannen og la pannekaken steke på medium varme. Snu når pannekaken er gyllen. Stek på begge sider en gang.
Legg på kjøttblandingen og strø over hakket, sprøstekt aubergine på toppen. Friter curryblader og koriander og pynt på toppen. Server med tomatchutney eller kokosnøttchutney.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?