Uttapam med oksekjøtt og aubergine

1 h
Lagret av 87 brukere
Uttapam med oksekjøtt og aubergine
Lagret av 87 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 100 g kjøttdeig, av okse
  • 5 skive(r) aubergine, sprøstekt
  • 1 stk løk, finhakket
  • 3 - 4 stk chilipepper, små og sterke
  • 1 ts hvitløk og ingefærpasta
  • 1 stk tomat, hakket
  • 1 kvister curryblader, kan kjøpes ferske i asiatiske butikker
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, frisk og hakket

Uttapam-røre

  • 50 g sona masoori-ris
  • 20 g kokt ris
  • 10 g urad dal
  • 5 g chana dal
  • 5 g methifrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g kjøttdeig, av okse
  • 5 skive(r) aubergine, sprøstekt
  • 1 stk løk, finhakket
  • 3 - 4 stk chilipepper, små og sterke
  • 1 ts hvitløk og ingefærpasta
  • 1 stk tomat, hakket
  • 1 kvister curryblader, kan kjøpes ferske i asiatiske butikker
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, frisk og hakket

Uttapam-røre

  • 50 g sona masoori-ris
  • 20 g kokt ris
  • 10 g urad dal
  • 5 g chana dal
  • 5 g methifrø
Legg alle ingrediensene til røren i vann i 2 timer.
Knus til en fin paste og sett i kjøleskapet til neste dag. Tilsett et dryss salt og sukker for smak.
Lag fyllet. Varm en panne med litt nøytral olje. Tilsett løk, hvitløk, ingefær, chili og hakkede tomater. La dette koke inn til løken er blank og myk. Tilsett de tørre krydderne. La dette koke noen minutter før du tilsetter kjøttdeig. Bland godt og kok inn til konsistensen er ganske tørr.
Lag uttapam ved å varme en panne med litt olje. Ha 1 1/2-2 dl røre i pannen og la pannekaken steke på medium varme. Snu når pannekaken er gyllen. Stek på begge sider en gang.
Legg på kjøttblandingen og strø over hakket, sprøstekt aubergine på toppen. Friter curryblader og koriander og pynt på toppen. Server med tomatchutney eller kokosnøttchutney.
woman cooking

Bon appetit!

Legg alle ingrediensene til røren i vann i 2 timer.
Knus til en fin paste og sett i kjøleskapet til neste dag. Tilsett et dryss salt og sukker for smak.
Lag fyllet. Varm en panne med litt nøytral olje. Tilsett løk, hvitløk, ingefær, chili og hakkede tomater. La dette koke inn til løken er blank og myk. Tilsett de tørre krydderne. La dette koke noen minutter før du tilsetter kjøttdeig. Bland godt og kok inn til konsistensen er ganske tørr.
Lag uttapam ved å varme en panne med litt olje. Ha 1 1/2-2 dl røre i pannen og la pannekaken steke på medium varme. Snu når pannekaken er gyllen. Stek på begge sider en gang.
Legg på kjøttblandingen og strø over hakket, sprøstekt aubergine på toppen. Friter curryblader og koriander og pynt på toppen. Server med tomatchutney eller kokosnøttchutney.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?