Empanadas fylt med kjøttdeig
1 h
8 varer
1.1k
Argentinske Romina Yanarello (25) og Nicolás Peranic (28) erobrer Oslo med sine empanadas. Hun er konditor, han er kokk. Til vanlig jobber de på fine dining-restaurantene A’laise og Maaemo i Oslo. Da de begge ble permittert fra restaurant-jobbene strakk ikke pengene til levekostnader til. Løsningen fant de i empanadas fra hjemlandet.
Nå vil de introdusere flere nordmenn for empanadasene «alle» snakker om.
Fyllet er nok til 12-15 empanadas. Empanadas kan enten frityrsteikes eller steikes i ovn.
Oppskrift: De Mi Tierra
Ingredienser
2
porsjoner
- 500 g kjøttdeig
- 3 stk løk
- 1 stk rød paprika
- salt og kvernet pepper
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 3 stk eggeplomme, hardkokt
- 50 g grønne oliven, hakket
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g kjøttdeig
- 3 stk løk
- 1 stk rød paprika
- salt og kvernet pepper
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 3 stk eggeplomme, hardkokt
- 50 g grønne oliven, hakket
Varm olje i en stor panne, og steik kjøttdeigen over medium varme. Bruk en gaffel til å dele kjøttdeigen i små biter.
Fjern kjøttdeigen fra pannen, og sett til siden.
Behold saften fra kjøttdeigen og legg til mer olje i pannen. Stek løk og paprika til gyllenbrune.
Legg til kjøttdeig, salt, pepper, spisskumen og paprikakrydder, og la det steke sammen i 15 minutter.
Avkjøl.
Når det er avkjølt, tilsett de hardkokte eggene og oliven.
Fyll fyllet i deigen: Ta en runding av deigen, og fyll med en skje av fyllet.
Brett og press kantene. Forsikre deg om at kantene på empanadaen er helt tette.
Du kan velge hvilken form du vil på lukkingen. Enten bare press med fingrene, eller med en gaffel.
Eller lag "bølger" som på bildet.
Frityrstek empanadasene på 180 grader til gyllenbrune, eller pensle med eggeplomme og steik i ovnen på 220 grader i 10 minutter.

Bon appetit!
Varm olje i en stor panne, og steik kjøttdeigen over medium varme. Bruk en gaffel til å dele kjøttdeigen i små biter.
Fjern kjøttdeigen fra pannen, og sett til siden.
Behold saften fra kjøttdeigen og legg til mer olje i pannen. Stek løk og paprika til gyllenbrune.
Legg til kjøttdeig, salt, pepper, spisskumen og paprikakrydder, og la det steke sammen i 15 minutter.
Avkjøl.
Når det er avkjølt, tilsett de hardkokte eggene og oliven.
Fyll fyllet i deigen: Ta en runding av deigen, og fyll med en skje av fyllet.
Brett og press kantene. Forsikre deg om at kantene på empanadaen er helt tette.
Du kan velge hvilken form du vil på lukkingen. Enten bare press med fingrene, eller med en gaffel.
Eller lag "bølger" som på bildet.
Frityrstek empanadasene på 180 grader til gyllenbrune, eller pensle med eggeplomme og steik i ovnen på 220 grader i 10 minutter.