Børek med kjøttdeig
Børek lages av fylt filodeig, og denne varianten fyller du med krydret kjøttdeig av lam og fetakrem. Filodeig kan kjøpes i butikken, både fersk og fryst. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra. Bruk gjerne litt stekt sopp i tillegg i fyllet. Eventuelt kan deler av eller alt kjøttet erstattes med sopp, som for eksempel aroma- eller østerssopp.
Du kan også prøve deg på en enkel, hjemmelaget filodeig her.
Børek lages av fylt filodeig, og denne varianten fyller du med krydret kjøttdeig av lam og fetakrem. Filodeig kan kjøpes i butikken, både fersk og fryst. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra. Bruk gjerne litt stekt sopp i tillegg i fyllet. Eventuelt kan deler av eller alt kjøttet erstattes med sopp, som for eksempel aroma- eller østerssopp.
Du kan også prøve deg på en enkel, hjemmelaget filodeig her.
- 4 - 6 stykker filodeig, store flak, 45 x 45 cm
- smør, til pensling
- pistasjkjerner, hakkede (kan sløyfes)
- valmuefrø
Krydret kjøttfyll
- 600 g kjøttdeig, gjerne av lam
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts nellik
- 1 ts malt koriander
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts tørkede chili, knust
- 2 ss harissa
- 4 ss persille, hakket
- 2 ss mynte, hakket, evt 1 ts tørket
- 0.5 stk granateple
- salt
- olje, til steking
Fetakrem
- 100 g fetaost
- 2 dl gresk yoghurt, naturell
- sort pepper, kvernet
- olivenolje
- persille, hakket
- 4 - 6 stykker filodeig, store flak, 45 x 45 cm
- smør, til pensling
- pistasjkjerner, hakkede (kan sløyfes)
- valmuefrø
Krydret kjøttfyll
- 600 g kjøttdeig, gjerne av lam
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts nellik
- 1 ts malt koriander
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts tørkede chili, knust
- 2 ss harissa
- 4 ss persille, hakket
- 2 ss mynte, hakket, evt 1 ts tørket
- 0.5 stk granateple
- salt
- olje, til steking
Fetakrem
- 100 g fetaost
- 2 dl gresk yoghurt, naturell
- sort pepper, kvernet
- olivenolje
- persille, hakket
Fetakrem
