Børek med kjøttdeig

1 t 30 min

Børek lages av fylt filodeig, og denne varianten fyller du med krydret kjøttdeig av lam og fetakrem. Filodeig kan kjøpes i butikken, både fersk og fryst. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra. Bruk gjerne litt stekt sopp i tillegg i fyllet. Eventuelt kan deler av eller alt kjøttet erstattes med sopp, som for eksempel aroma- eller østerssopp.

Du kan også prøve deg på en enkel, hjemmelaget filodeig her.

1008 har lagret denne
Børek med kjøttdeig

Børek lages av fylt filodeig, og denne varianten fyller du med krydret kjøttdeig av lam og fetakrem. Filodeig kan kjøpes i butikken, både fersk og fryst. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra. Bruk gjerne litt stekt sopp i tillegg i fyllet. Eventuelt kan deler av eller alt kjøttet erstattes med sopp, som for eksempel aroma- eller østerssopp.

Du kan også prøve deg på en enkel, hjemmelaget filodeig her.

1008 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 - 6 stykker filodeig, store flak, 45 x 45 cm
  • smør, til pensling
  • pistasjkjerner, hakkede (kan sløyfes)
  • valmuefrø

Krydret kjøttfyll

  • 600 g kjøttdeig, gjerne av lam
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts tørkede chili, knust
  • 2 ss harissa
  • 4 ss persille, hakket
  • 2 ss mynte, hakket, evt 1 ts tørket
  • 0.5 stk granateple
  • salt
  • olje, til steking

Fetakrem

  • 100 g fetaost
  • 2 dl gresk yoghurt, naturell
  • sort pepper, kvernet
  • olivenolje
  • persille, hakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 - 6 stykker filodeig, store flak, 45 x 45 cm
  • smør, til pensling
  • pistasjkjerner, hakkede (kan sløyfes)
  • valmuefrø

Krydret kjøttfyll

  • 600 g kjøttdeig, gjerne av lam
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts tørkede chili, knust
  • 2 ss harissa
  • 4 ss persille, hakket
  • 2 ss mynte, hakket, evt 1 ts tørket
  • 0.5 stk granateple
  • salt
  • olje, til steking

Fetakrem

  • 100 g fetaost
  • 2 dl gresk yoghurt, naturell
  • sort pepper, kvernet
  • olivenolje
  • persille, hakket
Hakk løk og hvitløk.
Bruk en stor stekepanne og brun kjøttdeigen sammen med løk og hvitløk, til kjøttdeigen er godt brunet.
Tilsett kanel, nellik, koriander, spisskummen og chili. La det frese videre i ett minutt.
Rør inn harissa og bland alt godt sammen. Smak til med salt. Ha kjøttblandingen over i en bolle og avkjøl.
Bland inn hakkede urter og granateplekjerner.
Legg et flak filodeig på benken. Pensle med smør og legg på et nytt lag.
Del deigen i 6 like store firkanter. Legg et par gode skjeer nederst på hver firkant og lag fine vårruller. Fortsett på samme måte til du har brukt opp alt fyllet.
Legg rullene over i en passende ildfast form. Klem dem gjerne godt inntil hverandre.
Pensle overflaten med smør og dryss over valmuefrø og hakket pistasj.
Stekes midt i ovnen ved 190 grader i cirka 20 minutter eller til overflaten er gyllen og sprø. Serveres varme.

Fetakrem

Smuldre og mos osten sammen med yoghurten. Topp dippen med noen dråper olivenolje, kvernet sort pepper og litt hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk løk og hvitløk.
Bruk en stor stekepanne og brun kjøttdeigen sammen med løk og hvitløk, til kjøttdeigen er godt brunet.
Tilsett kanel, nellik, koriander, spisskummen og chili. La det frese videre i ett minutt.
Rør inn harissa og bland alt godt sammen. Smak til med salt. Ha kjøttblandingen over i en bolle og avkjøl.
Bland inn hakkede urter og granateplekjerner.
Legg et flak filodeig på benken. Pensle med smør og legg på et nytt lag.
Del deigen i 6 like store firkanter. Legg et par gode skjeer nederst på hver firkant og lag fine vårruller. Fortsett på samme måte til du har brukt opp alt fyllet.
Legg rullene over i en passende ildfast form. Klem dem gjerne godt inntil hverandre.
Pensle overflaten med smør og dryss over valmuefrø og hakket pistasj.
Stekes midt i ovnen ved 190 grader i cirka 20 minutter eller til overflaten er gyllen og sprø. Serveres varme.

Fetakrem

Smuldre og mos osten sammen med yoghurten. Topp dippen med noen dråper olivenolje, kvernet sort pepper og litt hakket persille.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?