Salatwrap fylt med thai-inspirert kjøttdeig
Disse små salatwrapene fylt med thai-inspirert kjøttdeig er like gode varme og lune som kalde, så lag gjerne en dobbel porsjon. Da har du nok til lunsj dagen etter også. Kjøttdeig av svin kan godt erstattes med kjøttdeig av kylling eller storfe. Den smakfulle kjøttdeigen er også veldig god sammen med kokte nudler eller ris. Ristet ris gir både «krønsj» og en nøtteaktig smak. Erstatt eventuelt risen med peanøtter om ønskelig.
Disse små salatwrapene fylt med thai-inspirert kjøttdeig er like gode varme og lune som kalde, så lag gjerne en dobbel porsjon. Da har du nok til lunsj dagen etter også. Kjøttdeig av svin kan godt erstattes med kjøttdeig av kylling eller storfe. Den smakfulle kjøttdeigen er også veldig god sammen med kokte nudler eller ris. Ristet ris gir både «krønsj» og en nøtteaktig smak. Erstatt eventuelt risen med peanøtter om ønskelig.
Ingredienser
- 400 - 500 g kjøttdeig av svin
- 4 ss jasminris, ukokt
- 2 stykker sitrongress
- 4 stykker kaffirlimeblader, eller 1,5 teskje knuste, tørkede blader
- 2 - 4 stykker vårløk
- 2 ts chiliflak
- 4 ss limesaft
- 2 ss fiskesaus, thailandsk
- 1 ts brunt sukker, eller hvitt sukker
- koriander, hakket
- 1 håndfull mynteblader
- hjertesalat, eller isbergsalat, blader
- 0.5 - 1 stk agurk
- 2 stykker gulrøtter
- olje, nøytral, til steking
Slik gjør du:
- 400 - 500 g kjøttdeig av svin
- 4 ss jasminris, ukokt
- 2 stykker sitrongress
- 4 stykker kaffirlimeblader, eller 1,5 teskje knuste, tørkede blader
- 2 - 4 stykker vårløk
- 2 ts chiliflak
- 4 ss limesaft
- 2 ss fiskesaus, thailandsk
- 1 ts brunt sukker, eller hvitt sukker
- koriander, hakket
- 1 håndfull mynteblader
- hjertesalat, eller isbergsalat, blader
- 0.5 - 1 stk agurk
- 2 stykker gulrøtter
- olje, nøytral, til steking
