Gladkokkens 17. mai-retter: Italienske kjøttboller i tomatsaus
45 min
Når matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, også kjent som Gladkokken, skal ha 17. mai-frokost, liker han å servere italienske kjøttboller i tomatsaus som minner litt om albondigas. Her deler han sin oppskrift. Oppskriften gir en stor langpanne. Foto: Gladkokken
Når matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, også kjent som Gladkokken, skal ha 17. mai-frokost, liker han å servere italienske kjøttboller i tomatsaus som minner litt om albondigas. Her deler han sin oppskrift. Oppskriften gir en stor langpanne. Foto: Gladkokken
Legg loff i bløt med melk og stek sjalottløk, hvitløk og chili.
Kjør kjøttdeigen med salt i kjøkkenmaskin til deigen blir seig. Tilsett krydder, revet parmesan, løkblandingen og den bløte loffen.
Form til kjøttboller og stek i godt med god olivenolje. Stek til kjøttbollene har fått farge og ta dem ut av pannen. La stekeoljen fra kjøttbollene ligge igjen i pannen.
Lag tomatsausen i samme panne og legg kjøttbollene tilbake og la de trekke i 20 minutter. Avslutt med fersk basilikum og litt revet parmesan.
Bon appetit!
Legg loff i bløt med melk og stek sjalottløk, hvitløk og chili.
Kjør kjøttdeigen med salt i kjøkkenmaskin til deigen blir seig. Tilsett krydder, revet parmesan, løkblandingen og den bløte loffen.
Form til kjøttboller og stek i godt med god olivenolje. Stek til kjøttbollene har fått farge og ta dem ut av pannen. La stekeoljen fra kjøttbollene ligge igjen i pannen.
Lag tomatsausen i samme panne og legg kjøttbollene tilbake og la de trekke i 20 minutter. Avslutt med fersk basilikum og litt revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto