Til hovedinnhold

Gladkokkens 17. mai-retter: Italienske kjøttboller i tomatsaus

45 min
18 varer
462
Gladkokkens 17. mai-retter: Italienske kjøttboller i tomatsaus

Når matblogger og kokebokforfatter Jan Henrik Syversen, også kjent som Gladkokken, skal ha 17. mai-frokost, liker han å servere italienske kjøttboller i tomatsaus som minner litt om albondigas. Her deler han sin oppskrift. Oppskriften gir en stor langpanne. 
Foto: Gladkokken

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.6 kg kjøttdeig
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløk
  • 50 g parmesan, revet
  • 3 stk rød chili
  • 2 skive(r) loff, uten skorpe
  • 2 dl melk
  • 3 ts salt
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss paprikapulver

tomatsaus

  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 1 håndfull basilikum, fersk
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • olje, fra kjøttbollene

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.6 kg kjøttdeig
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløk
  • 50 g parmesan, revet
  • 3 stk rød chili
  • 2 skive(r) loff, uten skorpe
  • 2 dl melk
  • 3 ts salt
  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss paprikapulver

tomatsaus

  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 1 håndfull basilikum, fersk
  • 1 håndfull parmesan, revet
  • olje, fra kjøttbollene
Legg loff i bløt med melk og stek sjalottløk, hvitløk og chili.
Kjør kjøttdeigen med salt i kjøkkenmaskin til deigen blir seig. Tilsett krydder, revet parmesan, løkblandingen og den bløte loffen.
Form til kjøttboller og stek i godt med god olivenolje. Stek til kjøttbollene har fått farge og ta dem ut av pannen. La stekeoljen fra kjøttbollene ligge igjen i pannen.
Lag tomatsausen i samme panne og legg kjøttbollene tilbake og la de trekke i 20 minutter. Avslutt med fersk basilikum og litt revet parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Legg loff i bløt med melk og stek sjalottløk, hvitløk og chili.
Kjør kjøttdeigen med salt i kjøkkenmaskin til deigen blir seig. Tilsett krydder, revet parmesan, løkblandingen og den bløte loffen.
Form til kjøttboller og stek i godt med god olivenolje. Stek til kjøttbollene har fått farge og ta dem ut av pannen. La stekeoljen fra kjøttbollene ligge igjen i pannen.
Lag tomatsausen i samme panne og legg kjøttbollene tilbake og la de trekke i 20 minutter. Avslutt med fersk basilikum og litt revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?