Karbonader med løk
La oss slå et slag for de hjemmelagde saftige karbonadene, toppet med bløt og gyllenstekt løk. Stek gjerne dobbelt så mye løk som du hadde tenkt, erfaringsmessig blir det aldri nok. Server «karbiser» til middag med saus og poteter, eller lag deg et deilig karbonadesmørbrød toppet med masse løk og speilegg. Det er godt det!!
Oppskriften gir 8 karbonader.
Tips: Serveres gjerne på en god brødblings med salat, agurk/sylteagurk, tomat, stekt løk og speilegg.
La oss slå et slag for de hjemmelagde saftige karbonadene, toppet med bløt og gyllenstekt løk. Stek gjerne dobbelt så mye løk som du hadde tenkt, erfaringsmessig blir det aldri nok. Server «karbiser» til middag med saus og poteter, eller lag deg et deilig karbonadesmørbrød toppet med masse løk og speilegg. Det er godt det!!
Oppskriften gir 8 karbonader.
Tips: Serveres gjerne på en god brødblings med salat, agurk/sylteagurk, tomat, stekt løk og speilegg.
Ingredienser
- 600 g karbonadedeig, evt. kvernet høyrygg
- 0.5 stk løk, revet eller finhakket
- 1 ts salt, evt. litt mer
- 0.25 ts allehånde, malt, kan sløyfes
- 1.5 ts kvernet pepper
- 1 ss potetmel
- 0.75 dl vann, kaldt
- olje, og smør, til steking
- persille, hakket, til pynt
Stekt løk
- 2 stk løk, store
Slik gjør du:
- 600 g karbonadedeig, evt. kvernet høyrygg
- 0.5 stk løk, revet eller finhakket
- 1 ts salt, evt. litt mer
- 0.25 ts allehånde, malt, kan sløyfes
- 1.5 ts kvernet pepper
- 1 ss potetmel
- 0.75 dl vann, kaldt
- olje, og smør, til steking
- persille, hakket, til pynt
Stekt løk
- 2 stk løk, store
