Shepherd's pie med søtpotet
Shepherd's pie med søtpotet er en søt og smakfull variant av den tradisjonelle shepherd's pie-en. Potetmosen som fungerer som topping, er for anledningen byttet ut med et rikt og fyldig teppe av sødmefull søtpotetstappe. Du får dermed en supersaftig pai helt uten paideig, men med masse god smak og ost på toppen. En potensiell familiefavoritt som er vel verdt å teste ut.
Kjøttdeig av storfe kan byttes ut med kjøttdeig av lam eller kylling. Bruk gjerne mer grønnsaker og mindre kjøtt hvis du ønsker det. Rødvin kan erstattes med hvitvin eller kraft.
Shepherd's pie med søtpotet er en søt og smakfull variant av den tradisjonelle shepherd's pie-en. Potetmosen som fungerer som topping, er for anledningen byttet ut med et rikt og fyldig teppe av sødmefull søtpotetstappe. Du får dermed en supersaftig pai helt uten paideig, men med masse god smak og ost på toppen. En potensiell familiefavoritt som er vel verdt å teste ut.
Kjøttdeig av storfe kan byttes ut med kjøttdeig av lam eller kylling. Bruk gjerne mer grønnsaker og mindre kjøtt hvis du ønsker det. Rødvin kan erstattes med hvitvin eller kraft.
Ingredienser
- 1 stk løk, stor
- 4 fedd hvitløk
- 2 stilk stangselleri
- 2 stykker gulrot
- 200 g sopp, kan sløyfes
- 600 g kjøttdeig, av storfe
- 1 ts spisskummen, knust
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 2.5 ss tomatpuré
- 1.5 ss friske urter, timian eller rosmarin, hakket
- 1 dl rødvin
- 3 dl oksekraft
- 3 stykker søtpotet, ca. 800 g ferdig renset
- 50 g smør
- 0.75 dl fløte, kan sløyfes
- sitronsaft, noen dråper
- 100 g parmesan, revet
- salt
- pepper
- olje, til steking
- persille, hakket
Slik gjør du:
- 1 stk løk, stor
- 4 fedd hvitløk
- 2 stilk stangselleri
- 2 stykker gulrot
- 200 g sopp, kan sløyfes
- 600 g kjøttdeig, av storfe
- 1 ts spisskummen, knust
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 2.5 ss tomatpuré
- 1.5 ss friske urter, timian eller rosmarin, hakket
- 1 dl rødvin
- 3 dl oksekraft
- 3 stykker søtpotet, ca. 800 g ferdig renset
- 50 g smør
- 0.75 dl fløte, kan sløyfes
- sitronsaft, noen dråper
- 100 g parmesan, revet
- salt
- pepper
- olje, til steking
- persille, hakket
