Gratinert sandwich med kjøttboller
1 h
Her får du en sandwich med kjente matvarer servert på en helt ny måte! Supersaftige kjøttboller med parmesan og en mild lakrissmak fra fennikelfrø, surret i tomatsaus og fylt i brød. Det hele er toppet med revet mozzarella og til slutt gratinert. Det må bare bli godt det!
Lagret av 371 brukere
Her får du en sandwich med kjente matvarer servert på en helt ny måte! Supersaftige kjøttboller med parmesan og en mild lakrissmak fra fennikelfrø, surret i tomatsaus og fylt i brød. Det hele er toppet med revet mozzarella og til slutt gratinert. Det må bare bli godt det!
Lagret av 371 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 600 g kjøttdeig
- 1 stk løk, middels stor
- 2 - 3 fedd hvitløk
- 1.5 dl melk
- 1 dl loffsmuler
- 50 g parmesan
- 2 ts fennikelfrø, knuste
- 0.5 dl persille, hakket
- 1 dl rødvin, eller kjøttkraft
- 400 g hermetiske tomater, hakkede, gode
- 1 klype tørket chili, knust
- salt
- kvernet pepper
- sukker
- 200 g mozzarella, revet
- baguett, evt rundstykker eller pølsebrød
- basilikum, og/eller bladpersille
- olivenolje, mild
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g kjøttdeig
- 1 stk løk, middels stor
- 2 - 3 fedd hvitløk
- 1.5 dl melk
- 1 dl loffsmuler
- 50 g parmesan
- 2 ts fennikelfrø, knuste
- 0.5 dl persille, hakket
- 1 dl rødvin, eller kjøttkraft
- 400 g hermetiske tomater, hakkede, gode
- 1 klype tørket chili, knust
- salt
- kvernet pepper
- sukker
- 200 g mozzarella, revet
- baguett, evt rundstykker eller pølsebrød
- basilikum, og/eller bladpersille
- olivenolje, mild
Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt og blankt i litt olje. Avkjøl.
Bland sammen brød og melk og la det svelle i 10 minutter.
Bland det bløte brødet i kjøttdeigen og tilsett løk, parmesan, fennikel og persille. Krydre godt med salt og pepper.
Rør deigen godt sammen og trill ut cirka 30 like store kjøttboller.
Brun kjøttbollene i en stor stekepanne. Løft bollene ut av pannen og kok ut pannen med vin eller kjøttkraft.
Tilsett tomatene, kok opp og smak til med salt, pepper, knust tørket chili og litt sukker. La sausen småputre i 10 minutter.
Ha bollene over i sausen og la det putre forsiktig i 10-15 minutter.
Fyll brødene med kjøttboller og dryss over revet ost. Gratiner under grill i ovn til osten har smeltet.
Dryss over hakket basilikum eller persille og server.

Bon appetit!
Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt og blankt i litt olje. Avkjøl.
Bland sammen brød og melk og la det svelle i 10 minutter.
Bland det bløte brødet i kjøttdeigen og tilsett løk, parmesan, fennikel og persille. Krydre godt med salt og pepper.
Rør deigen godt sammen og trill ut cirka 30 like store kjøttboller.
Brun kjøttbollene i en stor stekepanne. Løft bollene ut av pannen og kok ut pannen med vin eller kjøttkraft.
Tilsett tomatene, kok opp og smak til med salt, pepper, knust tørket chili og litt sukker. La sausen småputre i 10 minutter.
Ha bollene over i sausen og la det putre forsiktig i 10-15 minutter.
Fyll brødene med kjøttboller og dryss over revet ost. Gratiner under grill i ovn til osten har smeltet.
Dryss over hakket basilikum eller persille og server.