Til hovedinnhold

Enkel asiatisk-inspirert nudelbowl med kjøttdeig

30 min

Denne bollen med nudler, kjøttdeig og grønnsaker er laget i en fei. Har du ikke alle ingrediensene for hånden, kan du mikse og trikse det til med det du har. Istedenfor hoisin- og soyasaus, kan du for eksempel bruke oystersauce og sweet chili. Nudler kan erstattes med ris, og grønnsakene kan enkelt justeres med det du måtte ha liggende i grønnsaksskuffen.   
Tips: Kjøttdeig av storfe kan erstattes med kjøttdeig av kylling, svin eller lam.

Lagret av 1680 brukere
Enkel asiatisk-inspirert nudelbowl med kjøttdeig
Foto: Sara Johannessen Meek

Denne bollen med nudler, kjøttdeig og grønnsaker er laget i en fei. Har du ikke alle ingrediensene for hånden, kan du mikse og trikse det til med det du har. Istedenfor hoisin- og soyasaus, kan du for eksempel bruke oystersauce og sweet chili. Nudler kan erstattes med ris, og grønnsakene kan enkelt justeres med det du måtte ha liggende i grønnsaksskuffen.   
Tips: Kjøttdeig av storfe kan erstattes med kjøttdeig av kylling, svin eller lam.

Lagret av 1680 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 3 - 4 ss hoisin saus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sriracha
  • 2 ts sesamolje
  • 4 stk vårløk, finsnittet
  • koriander, frisk
  • thai basilikum, (kan sløyfes)
  • olje, til steking

Til servering

  • nudler
  • gulrot, strimlet
  • cashewnøtter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 3 - 4 ss hoisin saus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sriracha
  • 2 ts sesamolje
  • 4 stk vårløk, finsnittet
  • koriander, frisk
  • thai basilikum, (kan sløyfes)
  • olje, til steking

Til servering

  • nudler
  • gulrot, strimlet
  • cashewnøtter, hakkede
Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok. Stek kjøttdeigen over høy varme. «Hakk» kjøttdeigen i små biter og la det steke til alt er gjennomstekt - gjerne også litt sprøstekt.
Tilsett ingefær og hvitløk mot slutten av stekingen. Rør sammen hoisinsaus, soyasaus, sriracha og sesamolje. Hell blandingen over kjøttdeigen og rør alt godt sammen.
Tilsett halvparten av vårløken og grovhakket koriander og/eller thaibasilikum.
Server med kokte nudler, og dryss over resten av vårløken, strimlet gulrot, hakkede nøtter og ekstra urter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok. Stek kjøttdeigen over høy varme. «Hakk» kjøttdeigen i små biter og la det steke til alt er gjennomstekt - gjerne også litt sprøstekt.
Tilsett ingefær og hvitløk mot slutten av stekingen. Rør sammen hoisinsaus, soyasaus, sriracha og sesamolje. Hell blandingen over kjøttdeigen og rør alt godt sammen.
Tilsett halvparten av vårløken og grovhakket koriander og/eller thaibasilikum.
Server med kokte nudler, og dryss over resten av vårløken, strimlet gulrot, hakkede nøtter og ekstra urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?