Nachos med kjøttdeig og smeltet ost
60 min
Dette blir både sprøtt og herlig. Nachos med kjøttdeig, smeltet ost og masse digg topping må være noe av det beste som finnes!
6036 har lagret denne
Dette blir både sprøtt og herlig. Nachos med kjøttdeig, smeltet ost og masse digg topping må være noe av det beste som finnes!
6036 har lagret denne
4
porsjoner
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 100 g chorizopølse, rå
- 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 1 ts fennikelfrø, knuste, eventuelt litt mindre
- 2 ts spisskummen, malt
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver, eventuelt litt mer
- 2 dl hermetiske tomater, knuste
- salt
- pepper
- olje, til steking
- 1 pose nachochips
- 300 g revet ost, gjerne cheddar
Topping
- 2 stykker plommetomat
- 0.5 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk grønn chili
- 1 stk lime
- 1 bunt koriander, liten
- 1 stk avokado
- 2 dl rømme
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 100 g chorizopølse, rå
- 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 1 ts fennikelfrø, knuste, eventuelt litt mindre
- 2 ts spisskummen, malt
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver, eventuelt litt mer
- 2 dl hermetiske tomater, knuste
- salt
- pepper
- olje, til steking
- 1 pose nachochips
- 300 g revet ost, gjerne cheddar
Topping
- 2 stykker plommetomat
- 0.5 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk grønn chili
- 1 stk lime
- 1 bunt koriander, liten
- 1 stk avokado
- 2 dl rømme
Varm ovnen til 225 grader.
Finhakk løk og hvitløk. Skjær chorizoen i små biter.
Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løken myk og gyllen i en skvett olje. La hvitløken få frese med de siste minuttene.
Hell løken over på en liten tallerken så lenge. Varm pannen på nytt. Tilsett kjøttdeig og chorizo og stek videre til kjøttdeigen er godt brunet.
Ha løken tilbake i pannen sammen med de tørkede krydderiene og bland alt godt sammen.
Tilsett knuste tomater og la det hele putre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig.
Bruk en passende ildfast form og legg i et lag med nachochips. Legg på et lag kjøttsaus og dryss over litt ost.
Fortsett slik med chips, kjøttsaus og ost lagvis. Avslutt med ost og gratiner det hele i ovnen til osten har smeltet, cirka 5-10 minutter.
Skjær tomatene til toppingen i små terninger. Finhakk løk og hvitløk.
Finsnitt chilien og bland sammen tomat, løk, hvitløk, chili, limesaft, koriander og en klype salt. Rens og skjær avokadoen i terninger.
Topp den gratinerte nachosen med tomatsalsaen, avokadoterninger og rømme.

Bon appetit!
Varm ovnen til 225 grader.
Finhakk løk og hvitløk. Skjær chorizoen i små biter.
Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løken myk og gyllen i en skvett olje. La hvitløken få frese med de siste minuttene.
Hell løken over på en liten tallerken så lenge. Varm pannen på nytt. Tilsett kjøttdeig og chorizo og stek videre til kjøttdeigen er godt brunet.
Ha løken tilbake i pannen sammen med de tørkede krydderiene og bland alt godt sammen.
Tilsett knuste tomater og la det hele putre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig.
Bruk en passende ildfast form og legg i et lag med nachochips. Legg på et lag kjøttsaus og dryss over litt ost.
Fortsett slik med chips, kjøttsaus og ost lagvis. Avslutt med ost og gratiner det hele i ovnen til osten har smeltet, cirka 5-10 minutter.
Skjær tomatene til toppingen i små terninger. Finhakk løk og hvitløk.
Finsnitt chilien og bland sammen tomat, løk, hvitløk, chili, limesaft, koriander og en klype salt. Rens og skjær avokadoen i terninger.
Topp den gratinerte nachosen med tomatsalsaen, avokadoterninger og rømme.