Til hovedinnhold

Keema matar: Krydret kjøttdeig med erter

30 min

Krydret kjøttdeig med erter, eller «keema matar», er en pakistansk spesialitet. Kjøttrettene lages med kjøttdeig og erter og deilige, eksotiske smaker av ingefær, korianderfrø, chili, muskat og spisskummen. 

Server keema matar med ris og naan-brød - og godt selskap.

Oppskriften er hentet fra boken Smak.

Foto: Anne Valeur/J-M Stenersens Forlag AS.

Lagret av 160 brukere
Keema matar: Krydret kjøttdeig med erter

Krydret kjøttdeig med erter, eller «keema matar», er en pakistansk spesialitet. Kjøttrettene lages med kjøttdeig og erter og deilige, eksotiske smaker av ingefær, korianderfrø, chili, muskat og spisskummen. 

Server keema matar med ris og naan-brød - og godt selskap.

Oppskriften er hentet fra boken Smak.

Foto: Anne Valeur/J-M Stenersens Forlag AS.

Lagret av 160 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 80 g erter, frosne eller hermetiske
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss ingefær, revet
  • 200 g tomat
  • 0.5 ts korianderfrø
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 0.5 ts muskat, malt
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver, eller etter smak

topping

  • 1 ts garam masala
  • 2 ss koriander, finhakket
  • 2.5 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kjøttdeig
  • 80 g erter, frosne eller hermetiske
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss ingefær, revet
  • 200 g tomat
  • 0.5 ts korianderfrø
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 0.5 ts muskat, malt
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver, eller etter smak

topping

  • 1 ts garam masala
  • 2 ss koriander, finhakket
  • 2.5 ss sitronsaft
Hakk løk i terninger, riv hvitløk og ingefær, knus tomater, mal korianderfrø, finsnitt chili.
Fres kjøttdeigen i en tørr panne, bruk en gaffel/sleiv til å røre med slik at kjøttdeigen blir grovkornet og gjennomstekt.
Varm olje, ha i spisskummen og løk. Stek løken til den er gyllen og tilsett revet hvitløk, tomater og krydderet. Kok i 2–4 minutter til oljen flyter opp. Tilsett frosne eller hermetiske erter og kok videre i 5 minutter.
Ha i kjøttdeig, bland godt og avslutt med garam masala, finhakket koriander og sitronsaft på toppen.
Serveres med ris og naan-brød.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk løk i terninger, riv hvitløk og ingefær, knus tomater, mal korianderfrø, finsnitt chili.
Fres kjøttdeigen i en tørr panne, bruk en gaffel/sleiv til å røre med slik at kjøttdeigen blir grovkornet og gjennomstekt.
Varm olje, ha i spisskummen og løk. Stek løken til den er gyllen og tilsett revet hvitløk, tomater og krydderet. Kok i 2–4 minutter til oljen flyter opp. Tilsett frosne eller hermetiske erter og kok videre i 5 minutter.
Ha i kjøttdeig, bland godt og avslutt med garam masala, finhakket koriander og sitronsaft på toppen.
Serveres med ris og naan-brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?