Kålruletter med kjøttdeig

45 min
2743 har lagret denne
Kålruletter med kjøttdeig
Foto: Sara Johannessen Meek
2743 har lagret denne
4
porsjoner
  • 12 stykker kålblader, store blader, f.eks spisskål
  • 500 g kjøttdeig, gjerne blanding av storfe og svin
  • 1.5 ts salt
  • 1 stk egg
  • 2 ss potetmel
  • 1.5 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 stk sjalottløk, stor og finhakket
  • kvernet pepper
  • 0.25 ts muskat
  • 0.25 ts allehånde
  • 2 dl melk, kald
  • 2 ss persille, hakket (kan sløyfes)
  • 1 ss estragon, hakket (kan sløyfes)
  • 2.5 dl oksekraft, eller buljong

Topping

  • smør
  • estragon, frisk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stykker kålblader, store blader, f.eks spisskål
  • 500 g kjøttdeig, gjerne blanding av storfe og svin
  • 1.5 ts salt
  • 1 stk egg
  • 2 ss potetmel
  • 1.5 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 stk sjalottløk, stor og finhakket
  • kvernet pepper
  • 0.25 ts muskat
  • 0.25 ts allehånde
  • 2 dl melk, kald
  • 2 ss persille, hakket (kan sløyfes)
  • 1 ss estragon, hakket (kan sløyfes)
  • 2.5 dl oksekraft, eller buljong

Topping

  • smør
  • estragon, frisk
Bruk en hurtigmikser når du skal lage farsen. Kjør kjøttdeigen seig sammen med saltet.
Bland inn egg, potetmel, ingefær, hvitløk, sjalottløk og krydder. Spe med kald melk, litt etter litt. Bland til slutt inn hakket persille og estragon.
Plukk kålbladene forsiktig fra hverandre. Er kålbladene veldig store kan de deles i to. Skjær vekk den grove stilken. Forvell kålbladene i godt saltet, fosskokende vann i 1-2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann og la kålbladene renne godt av seg på et kjøkkenklede.
Legg en god skje farse på hvert kålblad og pakk sammen som en liten pakke. Smør en ildfast form med litt smør og legg kålrulettene tett i tett i formen slik at fasongen bevares.
Hell over varm buljong og legg en liten klatt smør på hver rull. Dryss over litt frisk estragon og bak kålrulettene i ovnen ved 200 grader i omtrent 20 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en hurtigmikser når du skal lage farsen. Kjør kjøttdeigen seig sammen med saltet.
Bland inn egg, potetmel, ingefær, hvitløk, sjalottløk og krydder. Spe med kald melk, litt etter litt. Bland til slutt inn hakket persille og estragon.
Plukk kålbladene forsiktig fra hverandre. Er kålbladene veldig store kan de deles i to. Skjær vekk den grove stilken. Forvell kålbladene i godt saltet, fosskokende vann i 1-2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann og la kålbladene renne godt av seg på et kjøkkenklede.
Legg en god skje farse på hvert kålblad og pakk sammen som en liten pakke. Smør en ildfast form med litt smør og legg kålrulettene tett i tett i formen slik at fasongen bevares.
Hell over varm buljong og legg en liten klatt smør på hver rull. Dryss over litt frisk estragon og bak kålrulettene i ovnen ved 200 grader i omtrent 20 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?