Kjøttkaker i brun saus
Du vet at noen har tenkt litt ekstra på deg når du blir servert hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær. Faste, løse, runde eller ovale , det spiller ingen rolle. Her er det god smak og masse kjærlighet.
Server kjøttkakene med ønsket tilbehør som for eksempel kokte poteter og grønnsaker.
Tips: Vil du ha løk i sausen kan du frese en halv finhakket løk sammen med smøret, tilsette mel og fortsette som beskrevet i oppskriften.
Du vet at noen har tenkt litt ekstra på deg når du blir servert hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær. Faste, løse, runde eller ovale , det spiller ingen rolle. Her er det god smak og masse kjærlighet.
Server kjøttkakene med ønsket tilbehør som for eksempel kokte poteter og grønnsaker.
Tips: Vil du ha løk i sausen kan du frese en halv finhakket løk sammen med smøret, tilsette mel og fortsette som beskrevet i oppskriften.
Ingredienser
Brun saus
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl kraft, brun kraft eller buljong
Kjøttkaker
- 500 g kjøttdeig, kjøleskapskald
- 1.5 ts salt
- 1 stk egg, stort
- 2 ss potetmel
- 0.5 stk løk, finhakket
- 0.25 ts allehånde, malt
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts muskat, revet
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 dl melk, kald melk, vann eller Farris
- smør, til steking
Til servering
- rørte tyttebær
- persille, hakket
- poteter, kokte
- grønnsaker
Slik gjør du:
Brun saus
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl kraft, brun kraft eller buljong
Kjøttkaker
- 500 g kjøttdeig, kjøleskapskald
- 1.5 ts salt
- 1 stk egg, stort
- 2 ss potetmel
- 0.5 stk løk, finhakket
- 0.25 ts allehånde, malt
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts muskat, revet
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 dl melk, kald melk, vann eller Farris
- smør, til steking
Til servering
- rørte tyttebær
- persille, hakket
- poteter, kokte
- grønnsaker
Brun saus
Hjemmelagde kjøttkaker
