Til hovedinnhold

Kjøttkaker i brun saus

1 h

Du vet at noen har tenkt litt ekstra på deg når du blir servert hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær. Faste, løse, runde eller ovale , det spiller ingen rolle. Her er det god smak og masse kjærlighet.
Server kjøttkakene med ønsket tilbehør som for eksempel kokte poteter og grønnsaker.

Tips: Vil du ha løk i sausen kan du frese en halv finhakket løk sammen med smøret, tilsette mel og fortsette som beskrevet i oppskriften.

Lagret av 2499 brukere
hjemmelagde kjøttkaker i brun saus på svart tallerken
Foto: Sara Johannessen Meek

Du vet at noen har tenkt litt ekstra på deg når du blir servert hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær. Faste, løse, runde eller ovale , det spiller ingen rolle. Her er det god smak og masse kjærlighet.
Server kjøttkakene med ønsket tilbehør som for eksempel kokte poteter og grønnsaker.

Tips: Vil du ha løk i sausen kan du frese en halv finhakket løk sammen med smøret, tilsette mel og fortsette som beskrevet i oppskriften.

Lagret av 2499 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Brun saus

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kraft, brun kraft eller buljong

Kjøttkaker

  • 500 g kjøttdeig, kjøleskapskald
  • 1.5 ts salt
  • 1 stk egg, stort
  • 2 ss potetmel
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 0.25 ts allehånde, malt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts muskat, revet
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 2 dl melk, kald melk, vann eller Farris
  • smør, til steking

Til servering

  • rørte tyttebær
  • persille, hakket
  • poteter, kokte
  • grønnsaker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Brun saus

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kraft, brun kraft eller buljong

Kjøttkaker

  • 500 g kjøttdeig, kjøleskapskald
  • 1.5 ts salt
  • 1 stk egg, stort
  • 2 ss potetmel
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 0.25 ts allehånde, malt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts muskat, revet
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 2 dl melk, kald melk, vann eller Farris
  • smør, til steking

Til servering

  • rørte tyttebær
  • persille, hakket
  • poteter, kokte
  • grønnsaker

Brun saus

Lag gjerne sausen først slik at den er klar når du begynner å steke kjøttkakene. Da kan du legge kjøttkakene rett over i sausen og la dem trekke ferdig der.
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle. Bruk en visp og rør inn melet. Brun jevningen over middels varme under stadig omrøring, jevningen skal bli gyllenbrun og for all del ikke brent. Spe med varm kraft, litt etter litt, mens du hele tiden visper energisk.
La sausen småputre/småkoke i 10-15minutter. Rør med jevne mellomrom. Smak sausen til med salt og kvernet pepper. Som alternativ til salt kan du bruke litt soyasaus, soppsoya eller noen dråper Worcestersaus.

Hjemmelagde kjøttkaker

Rør kjøttdeigen seig med saltet. Rør inn egg, potetmel, løk og krydder. Du kan bruke en sleiv eller håndmikser - men det aller enkleste er rene hender. Spe med væske, litt etter litt, pass på at all væsken er rørt godt inn før du tilsetter mer.
Form farsen til runde/ovale kjøttkaker ved hjelp av en fuktig spiseskje og håndflaten. Stek kakene i godt med smør over middels varme. Legg kakene rett over i den varme sausen og la de trekke ferdig i 10-15 minutter
Kok gjerne ut pannen med en skvett vann og sil sjyen over i sausen.
Dryss over hakket persille og server kjøttkakene med rørte tyttebær, kokte poteter og grønnsaker etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Brun saus

Lag gjerne sausen først slik at den er klar når du begynner å steke kjøttkakene. Da kan du legge kjøttkakene rett over i sausen og la dem trekke ferdig der.
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle. Bruk en visp og rør inn melet. Brun jevningen over middels varme under stadig omrøring, jevningen skal bli gyllenbrun og for all del ikke brent. Spe med varm kraft, litt etter litt, mens du hele tiden visper energisk.
La sausen småputre/småkoke i 10-15minutter. Rør med jevne mellomrom. Smak sausen til med salt og kvernet pepper. Som alternativ til salt kan du bruke litt soyasaus, soppsoya eller noen dråper Worcestersaus.

Hjemmelagde kjøttkaker

Rør kjøttdeigen seig med saltet. Rør inn egg, potetmel, løk og krydder. Du kan bruke en sleiv eller håndmikser - men det aller enkleste er rene hender. Spe med væske, litt etter litt, pass på at all væsken er rørt godt inn før du tilsetter mer.
Form farsen til runde/ovale kjøttkaker ved hjelp av en fuktig spiseskje og håndflaten. Stek kakene i godt med smør over middels varme. Legg kakene rett over i den varme sausen og la de trekke ferdig i 10-15 minutter
Kok gjerne ut pannen med en skvett vann og sil sjyen over i sausen.
Dryss over hakket persille og server kjøttkakene med rørte tyttebær, kokte poteter og grønnsaker etter ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?