Til hovedinnhold

Nudler med ingefær- og chili-kjøttsaus

15 min

En deilig asiatisk-inspirert nudelrett med masse gode smaker av ingefær, chili og hvitløk. Perfekt hverdagsmat som passer like godt til lunsj som ti middag.

Lagret av 3228 brukere
Nudler med ingefær- og chili-kjøttsaus
Foto: Sara Johannessen Meek

En deilig asiatisk-inspirert nudelrett med masse gode smaker av ingefær, chili og hvitløk. Perfekt hverdagsmat som passer like godt til lunsj som ti middag.

Lagret av 3228 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kjøttdeig, av kylling eller okse
  • 2 ss ingefær, finrevet
  • 3 fedd hvitløk, finsnittet
  • 1 stk rød chili, finsnittet
  • 0.5 dl sweet chili saus
  • 0.5 dl østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 stk vårløk
  • 250 g risnudler, kokte
  • koriander, frisk
  • sesamfrø
  • sriracha, eller annen sterk chilisaus
  • olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kjøttdeig, av kylling eller okse
  • 2 ss ingefær, finrevet
  • 3 fedd hvitløk, finsnittet
  • 1 stk rød chili, finsnittet
  • 0.5 dl sweet chili saus
  • 0.5 dl østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 stk vårløk
  • 250 g risnudler, kokte
  • koriander, frisk
  • sesamfrø
  • sriracha, eller annen sterk chilisaus
  • olje
Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok.
Tilsett ingefær, hvitløk og chili og la det frese godt under omrøring i et par minutter (skal bli gyllent, men absolutt ikke mørkebrunt).
Løft det ut av pannen så lenge og ha kjøttdeigen over i pannen. Vær nøye med å dele kjøttdeigen i små biter og la det steke til alt er gjennomstekt (gjerne også litt sprøstekt).
Tilsett sweet chili, oystersauce, soyasaus, sesamolje og den stekte chiliblandingen. La alt surre sammen et par små minutter.
Topp nudlene med «kjøttsausen» og dryss over litt sesamfrø, grovhakket koriander og strimlet vårløk. Serveres med ekstra chilisaus ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok.
Tilsett ingefær, hvitløk og chili og la det frese godt under omrøring i et par minutter (skal bli gyllent, men absolutt ikke mørkebrunt).
Løft det ut av pannen så lenge og ha kjøttdeigen over i pannen. Vær nøye med å dele kjøttdeigen i små biter og la det steke til alt er gjennomstekt (gjerne også litt sprøstekt).
Tilsett sweet chili, oystersauce, soyasaus, sesamolje og den stekte chiliblandingen. La alt surre sammen et par små minutter.
Topp nudlene med «kjøttsausen» og dryss over litt sesamfrø, grovhakket koriander og strimlet vårløk. Serveres med ekstra chilisaus ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?