Kjøttboller i tomatsaus

45 min

Kjøttboller er fast innslag på tapasbordet. Prøv deg på en ny variant denne gangen - med fennikel og parmesan!

1160 har lagret denne
Kjøttboller i tomatsaus i avlang, ildfast form

Kjøttboller er fast innslag på tapasbordet. Prøv deg på en ny variant denne gangen - med fennikel og parmesan!

1160 har lagret denne
10
porsjoner
  • 1.5 kg kjøttdeig
  • 2 stk løk
  • 5 stk hvitløksfedd
  • 2.5 dl melk
  • 1.5 dl loffsmuler
  • 100 g parmesan
  • 1.5 ss fennikelfrø
  • 1 dl persille, hakket
  • 2 dl rødvin, eller kjøttkraft
  • 2 boks hermetiske tomater
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • basilikum, eller bladpersille
  • smør, eller olje til steking

Til servering

  • parmesan, revet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg kjøttdeig
  • 2 stk løk
  • 5 stk hvitløksfedd
  • 2.5 dl melk
  • 1.5 dl loffsmuler
  • 100 g parmesan
  • 1.5 ss fennikelfrø
  • 1 dl persille, hakket
  • 2 dl rødvin, eller kjøttkraft
  • 2 boks hermetiske tomater
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • basilikum, eller bladpersille
  • smør, eller olje til steking

Til servering

  • parmesan, revet
Bland sammen brød og melk. La det svelle i 10 minutter.
Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt i smør.
Bland det oppbløtte brødet i kjøttdeigen. Tilsett løk, parmesan, fennikel og persille. Krydre godt med salt og pepper.
Rør deigen sammen til den er jevn og alt er godt blandet. Trill ut valnøttstore boller med rene, våte hender.
Brun kjøttbollene i to (eller flere) omganger i en stor stekepanne. Kok ut pannen med vinen (eventuelt kjøttkraft) og la det koke inn til 1/3. Tilsett tomatene, kok opp og la sausen småputre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
Ha kjøttbollene over i sausen og la dem putre i 15 minutter. Dryss over hakkede urter og ekstra parmesan ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen brød og melk. La det svelle i 10 minutter.
Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt i smør.
Bland det oppbløtte brødet i kjøttdeigen. Tilsett løk, parmesan, fennikel og persille. Krydre godt med salt og pepper.
Rør deigen sammen til den er jevn og alt er godt blandet. Trill ut valnøttstore boller med rene, våte hender.
Brun kjøttbollene i to (eller flere) omganger i en stor stekepanne. Kok ut pannen med vinen (eventuelt kjøttkraft) og la det koke inn til 1/3. Tilsett tomatene, kok opp og la sausen småputre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
Ha kjøttbollene over i sausen og la dem putre i 15 minutter. Dryss over hakkede urter og ekstra parmesan ved servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?