Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

1 h 30 min
Lagret av 2845 brukere
Gratinerte kjøttboller i tomatsaus
Lagret av 2845 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss oregano, fersk, hakket
  • 0.5 dl parmesan, finrevet
  • 1 stk egg, lettvispet
  • 2 stk hvitløksfedd
  • havsalt
  • pepper

tomatsaus

  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk olivenolje
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 0.5 ts sukker
  • 1 boks tomat, knust
  • 1 håndfull basilikum, revet i småbiter

topping

  • 150 g mozzarella, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss oregano, fersk, hakket
  • 0.5 dl parmesan, finrevet
  • 1 stk egg, lettvispet
  • 2 stk hvitløksfedd
  • havsalt
  • pepper

tomatsaus

  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk olivenolje
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 0.5 ts sukker
  • 1 boks tomat, knust
  • 1 håndfull basilikum, revet i småbiter

topping

  • 150 g mozzarella, revet
Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og rør alt godt sammen. Rull store kjøttboller, ca en toppet spiseskje. Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 15-30 min.
Start på tomatsausen ved å varme opp olje i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, ca 5 min. Ha i tomater og sukker. La det hele putre under lokk i 10 min på svak varme. Smak til med salt og pepper og rør i basilikum.
Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en middels stor ildfast form.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje, stek kjøttbollene på middels høy varme til er gjennomstekte og fått fin farge. Det tar ca 8-10 min.
Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett. Hell på tomatsausen, la den renne ned mellom kjøttbollene. Strø på osten og riv noen basilikumblader over. Stek i ovnen 10-12 min til osten er smeltet og fått en gyllen farge.
Server med godt brød, pasta eller bulgurhvete. Det du liker best.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og rør alt godt sammen. Rull store kjøttboller, ca en toppet spiseskje. Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 15-30 min.
Start på tomatsausen ved å varme opp olje i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, ca 5 min. Ha i tomater og sukker. La det hele putre under lokk i 10 min på svak varme. Smak til med salt og pepper og rør i basilikum.
Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en middels stor ildfast form.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje, stek kjøttbollene på middels høy varme til er gjennomstekte og fått fin farge. Det tar ca 8-10 min.
Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett. Hell på tomatsausen, la den renne ned mellom kjøttbollene. Strø på osten og riv noen basilikumblader over. Stek i ovnen 10-12 min til osten er smeltet og fått en gyllen farge.
Server med godt brød, pasta eller bulgurhvete. Det du liker best.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?