Digg! Kjøttboller i tomatsaus med smeltet mozzarella er kosemat som alle kan like. Kjøttbollene blir ekstra gode når du baker dem i ovnen med hjemmelaget tomatsaus og mozzarella på toppen.
Digg! Kjøttboller i tomatsaus med smeltet mozzarella er kosemat som alle kan like. Kjøttbollene blir ekstra gode når du baker dem i ovnen med hjemmelaget tomatsaus og mozzarella på toppen.
Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og rør alt godt sammen. Rull store kjøttboller, ca en toppet spiseskje. Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 15-30 min.
Start på tomatsausen ved å varme opp olje i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, ca 5 min. Ha i tomater og sukker. La det hele putre under lokk i 10 min på svak varme. Smak til med salt og pepper og rør i basilikum.
Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en middels stor ildfast form.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje, stek kjøttbollene på middels høy varme til er gjennomstekte og fått fin farge. Det tar ca 8-10 min.
Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett. Hell på tomatsausen, la den renne ned mellom kjøttbollene. Strø på osten og riv noen basilikumblader over. Stek i ovnen 10-12 min til osten er smeltet og fått en gyllen farge.
Server med godt brød, pasta eller bulgurhvete. Det du liker best.
Bon appetit!
Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og rør alt godt sammen. Rull store kjøttboller, ca en toppet spiseskje. Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 15-30 min.
Start på tomatsausen ved å varme opp olje i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, ca 5 min. Ha i tomater og sukker. La det hele putre under lokk i 10 min på svak varme. Smak til med salt og pepper og rør i basilikum.
Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en middels stor ildfast form.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje, stek kjøttbollene på middels høy varme til er gjennomstekte og fått fin farge. Det tar ca 8-10 min.
Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett. Hell på tomatsausen, la den renne ned mellom kjøttbollene. Strø på osten og riv noen basilikumblader over. Stek i ovnen 10-12 min til osten er smeltet og fått en gyllen farge.
Server med godt brød, pasta eller bulgurhvete. Det du liker best.