Greske kjøttboller på 1-2-3
1 h
Hjemmelagde kjøttboller med en spennende smak, som kan serveres med f.eks. ovnstekte poteter, ostedipp og gresk salat.
Lagret av 266 brukere
Hjemmelagde kjøttboller med en spennende smak, som kan serveres med f.eks. ovnstekte poteter, ostedipp og gresk salat.
Lagret av 266 brukere
Ingredienser
1
porsjoner
- 500 g kjøttdeig, eller lammekjøttdeig
- 1.5 dl vann
- 1 stk egg, sammenpisket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk løk, stor
- 1 dl brød, smuler
- 1 ts mynte, tørket
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 håndfull persille, hakket
- 2 ss smør
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- olje, til steking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g kjøttdeig, eller lammekjøttdeig
- 1.5 dl vann
- 1 stk egg, sammenpisket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk løk, stor
- 1 dl brød, smuler
- 1 ts mynte, tørket
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 håndfull persille, hakket
- 2 ss smør
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- olje, til steking
Bland sammen kjøttdeig, egg, brødsmuler og vann til en jevn farse. Fres løken blank og myk i smøret.
Ha løken over i farsen sammen med krydderet. Bland godt, dekk til og la farsen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Form avlange kjøttboller på trespyd og stek i en varm panne, til kjøttbollene er brune på alle sider og gjennomstekte.

Bon appetit!
Bland sammen kjøttdeig, egg, brødsmuler og vann til en jevn farse. Fres løken blank og myk i smøret.
Ha løken over i farsen sammen med krydderet. Bland godt, dekk til og la farsen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Form avlange kjøttboller på trespyd og stek i en varm panne, til kjøttbollene er brune på alle sider og gjennomstekte.