Greske kjøttboller på 1-2-3
1 h
14 varer
258
Hjemmelagde kjøttboller med en spennende smak, som kan serveres med f.eks. ovnstekte poteter, ostedipp og gresk salat.
Ingredienser
1
porsjoner
- 500 g kjøttdeig, eller lammekjøttdeig
- 1.5 dl vann
- 1 stk egg, sammenpisket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk løk, stor
- 1 dl brød, smuler
- 1 ts mynte, tørket
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 håndfull persille, hakket
- 2 ss smør
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- olje, til steking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g kjøttdeig, eller lammekjøttdeig
- 1.5 dl vann
- 1 stk egg, sammenpisket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk løk, stor
- 1 dl brød, smuler
- 1 ts mynte, tørket
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 håndfull persille, hakket
- 2 ss smør
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- olje, til steking
Bland sammen kjøttdeig, egg, brødsmuler og vann til en jevn farse. Fres løken blank og myk i smøret.
Ha løken over i farsen sammen med krydderet. Bland godt, dekk til og la farsen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Form avlange kjøttboller på trespyd og stek i en varm panne, til kjøttbollene er brune på alle sider og gjennomstekte.

Bon appetit!
Bland sammen kjøttdeig, egg, brødsmuler og vann til en jevn farse. Fres løken blank og myk i smøret.
Ha løken over i farsen sammen med krydderet. Bland godt, dekk til og la farsen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Form avlange kjøttboller på trespyd og stek i en varm panne, til kjøttbollene er brune på alle sider og gjennomstekte.