Til hovedinnhold

Grillede greske kjøttboller med marinert rødløk

45 min

Grillede kjøttboller med form som «benløse fugler» er en av mine favoritter, og det har det vært siden min første Hellastur som syvåring. Noen ganger blir bollene servert i en krydret tomatsaus, og andre ganger som her i varme tynne brød eller pitabrød. Mine boller er laget av lammedeig og er lett krydret med varme krydderier, mengden kan du justere selv. Jeg er litt svak for både spisskummen og kanel.

Smaker godt til pannebrød. Klikk her for oppskrift.
Tzatziki med rødbet og gresk salat med vannmelon og stekt halloumi, er også begge deler supert som ekstra tilbehør.

Lagret av 1099 brukere
Grillede greske kjøttboller med marinert rødløk

Grillede kjøttboller med form som «benløse fugler» er en av mine favoritter, og det har det vært siden min første Hellastur som syvåring. Noen ganger blir bollene servert i en krydret tomatsaus, og andre ganger som her i varme tynne brød eller pitabrød. Mine boller er laget av lammedeig og er lett krydret med varme krydderier, mengden kan du justere selv. Jeg er litt svak for både spisskummen og kanel.

Smaker godt til pannebrød. Klikk her for oppskrift.
Tzatziki med rødbet og gresk salat med vannmelon og stekt halloumi, er også begge deler supert som ekstra tilbehør.

Lagret av 1099 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g lammekjøttdeig, eller av storfe
  • 1 ts salt
  • 3 fedd hvitløk
  • 1.5 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts hel sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts chilipulver
  • 2 ss persille, finhakket
  • 2 ss mynte, frisk, hakket
  • 2 ss olje, til pensling
  • 0.5 ts salt

Marinert rødløk

  • 1 stk rødløk, stor
  • 2 ss rødvinseddik, evt. sherry- eller granatepleeddik
  • 1 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g lammekjøttdeig, eller av storfe
  • 1 ts salt
  • 3 fedd hvitløk
  • 1.5 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts hel sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts chilipulver
  • 2 ss persille, finhakket
  • 2 ss mynte, frisk, hakket
  • 2 ss olje, til pensling
  • 0.5 ts salt

Marinert rødløk

  • 1 stk rødløk, stor
  • 2 ss rødvinseddik, evt. sherry- eller granatepleeddik
  • 1 ss sukker
Kna alle ingrediensene godt sammen. Fukt hendene med vann og form farsen til 12 avlange kjøttboller.
Pensle kjøttbollene med litt olje og grill dem over middelshøy til høy varme i ca. 10-12 minutter, eller til farsen er gjennomstekt. Snu kjøttbollene underveis slik at de blir jevnt grillet.
LAG MARINERT RØDLØK: Rens og skjær rødløken i tynne skiver. Bland løk, eddik, sukker og salt. La løken marinere en halvtimes tid, eller i minst 5 minutter.
Server de grillede greske kjøttbollene med for eksempel «pannebrød», gresk yoghurt smakt til med revet sitronskall og marinert rødløk.
Server de grillede greske kjøttbollene med for eksempel «pannebrød», gresk yoghurt smakt til med revet sitronskall og marinert rødløk.
woman cooking

Bon appetit!

Kna alle ingrediensene godt sammen. Fukt hendene med vann og form farsen til 12 avlange kjøttboller.
Pensle kjøttbollene med litt olje og grill dem over middelshøy til høy varme i ca. 10-12 minutter, eller til farsen er gjennomstekt. Snu kjøttbollene underveis slik at de blir jevnt grillet.
LAG MARINERT RØDLØK: Rens og skjær rødløken i tynne skiver. Bland løk, eddik, sukker og salt. La løken marinere en halvtimes tid, eller i minst 5 minutter.
Server de grillede greske kjøttbollene med for eksempel «pannebrød», gresk yoghurt smakt til med revet sitronskall og marinert rødløk.
Server de grillede greske kjøttbollene med for eksempel «pannebrød», gresk yoghurt smakt til med revet sitronskall og marinert rødløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?