Grillede greske kjøttboller med marinert rødløk
Grillede kjøttboller med form som «benløse fugler» er en av mine favoritter, og det har det vært siden min første Hellastur som syvåring. Noen ganger blir bollene servert i en krydret tomatsaus, og andre ganger som her i varme tynne brød eller pitabrød. Mine boller er laget av lammedeig og er lett krydret med varme krydderier, mengden kan du justere selv. Jeg er litt svak for både spisskummen og kanel.
Smaker godt til pannebrød. Klikk her for oppskrift.
Tzatziki med rødbet og gresk salat med vannmelon og stekt halloumi, er også begge deler supert som ekstra tilbehør.
Grillede kjøttboller med form som «benløse fugler» er en av mine favoritter, og det har det vært siden min første Hellastur som syvåring. Noen ganger blir bollene servert i en krydret tomatsaus, og andre ganger som her i varme tynne brød eller pitabrød. Mine boller er laget av lammedeig og er lett krydret med varme krydderier, mengden kan du justere selv. Jeg er litt svak for både spisskummen og kanel.
Smaker godt til pannebrød. Klikk her for oppskrift.
Tzatziki med rødbet og gresk salat med vannmelon og stekt halloumi, er også begge deler supert som ekstra tilbehør.
Ingredienser
- 600 g lammekjøttdeig, eller av storfe
- 1 ts salt
- 3 fedd hvitløk
- 1.5 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts hel sort pepper, kvernet
- 0.5 ts chilipulver
- 2 ss persille, finhakket
- 2 ss mynte, frisk, hakket
- 2 ss olje, til pensling
- 0.5 ts salt
Marinert rødløk
- 1 stk rødløk, stor
- 2 ss rødvinseddik, evt. sherry- eller granatepleeddik
- 1 ss sukker
Slik gjør du:
- 600 g lammekjøttdeig, eller av storfe
- 1 ts salt
- 3 fedd hvitløk
- 1.5 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts hel sort pepper, kvernet
- 0.5 ts chilipulver
- 2 ss persille, finhakket
- 2 ss mynte, frisk, hakket
- 2 ss olje, til pensling
- 0.5 ts salt
Marinert rødløk
- 1 stk rødløk, stor
- 2 ss rødvinseddik, evt. sherry- eller granatepleeddik
- 1 ss sukker
