rask
Karbonadesmørbrød med ertestuing
30 min
Karbonadesmørbrød er tilpasset en tid da «varme smørbrød» fortsatt var et æresbegrep, men er fortsatt den perfekte lunchrett. Det fordrer litt tidkrevende forarbeid – men lag store porsjoner, og frys ned. Da har du alltid lett tilgjengelig mat for hånden.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
Lagret av 21 brukere
Karbonadesmørbrød er tilpasset en tid da «varme smørbrød» fortsatt var et æresbegrep, men er fortsatt den perfekte lunchrett. Det fordrer litt tidkrevende forarbeid – men lag store porsjoner, og frys ned. Da har du alltid lett tilgjengelig mat for hånden.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
Lagret av 21 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 750 g karbonadedeig
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss dijonsennep
- 1 egg
- 2 kvaster timian
Ertestuing
- 2.5 dl erter, tørkede
- salt og kvernet pepper
- 3 ss smør
Brun løk
- 2 løk
- smør
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 750 g karbonadedeig
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss dijonsennep
- 1 egg
- 2 kvaster timian
Ertestuing
- 2.5 dl erter, tørkede
- salt og kvernet pepper
- 3 ss smør
Brun løk
- 2 løk
- smør
- salt og kvernet pepper
Sett steikeovne på 180 grader.
Ta karbonadedeigen rett fra kjøleskapet og elt godt sammen med resten av ingrediensene.
Del i åtte emner, og form til åtte karbonadekaker.
Brun godt på hver side på middels høy varme i en stekepanne med smør og olje.
La ettersteke i ovnen på 180 grader i ti minutter.
Ertestuing
Legg ertene i vann over natten.
Skyll ut bløtevannet, og kok i en liter vann i tre timer – til ertene er myke og vannet er borte.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er mye ertestuing. Om det er noe til overs kan godt fryses også.
Brun løk
Rens og skjær løk i tynne skiver.
Stek på stekepanne på middels høy varme i godt med smør, under jevn omrøring til løken er blank og passe brun i tuppene.
Dryss på litt salt og pepper.

Bon appetit!
Sett steikeovne på 180 grader.
Ta karbonadedeigen rett fra kjøleskapet og elt godt sammen med resten av ingrediensene.
Del i åtte emner, og form til åtte karbonadekaker.
Brun godt på hver side på middels høy varme i en stekepanne med smør og olje.
La ettersteke i ovnen på 180 grader i ti minutter.
Ertestuing
Legg ertene i vann over natten.
Skyll ut bløtevannet, og kok i en liter vann i tre timer – til ertene er myke og vannet er borte.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er mye ertestuing. Om det er noe til overs kan godt fryses også.
Brun løk
Rens og skjær løk i tynne skiver.
Stek på stekepanne på middels høy varme i godt med smør, under jevn omrøring til løken er blank og passe brun i tuppene.
Dryss på litt salt og pepper.