Karbonadesmørbrød med ertestuing
30 min
10 varer
18
Karbonadesmørbrød er tilpasset en tid da «varme smørbrød» fortsatt var et æresbegrep, men er fortsatt den perfekte lunchrett. Det fordrer litt tidkrevende forarbeid – men lag store porsjoner, og frys ned. Da har du alltid lett tilgjengelig mat for hånden.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes
Ingredienser
8
porsjoner
- 750 g karbonadedeig
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss dijonsennep
- 1 egg
- 2 kvaster timian
Ertestuing
- 2.5 dl erter, tørkede
- salt og kvernet pepper
- 3 ss smør
Brun løk
- 2 løk
- smør
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 750 g karbonadedeig
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss dijonsennep
- 1 egg
- 2 kvaster timian
Ertestuing
- 2.5 dl erter, tørkede
- salt og kvernet pepper
- 3 ss smør
Brun løk
- 2 løk
- smør
- salt og kvernet pepper
Sett steikeovne på 180 grader.
Ta karbonadedeigen rett fra kjøleskapet og elt godt sammen med resten av ingrediensene.
Del i åtte emner, og form til åtte karbonadekaker.
Brun godt på hver side på middels høy varme i en stekepanne med smør og olje.
La ettersteke i ovnen på 180 grader i ti minutter.
Ertestuing
Legg ertene i vann over natten.
Skyll ut bløtevannet, og kok i en liter vann i tre timer – til ertene er myke og vannet er borte.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er mye ertestuing. Om det er noe til overs kan godt fryses også.
Brun løk
Rens og skjær løk i tynne skiver.
Stek på stekepanne på middels høy varme i godt med smør, under jevn omrøring til løken er blank og passe brun i tuppene.
Dryss på litt salt og pepper.

Bon appetit!
Sett steikeovne på 180 grader.
Ta karbonadedeigen rett fra kjøleskapet og elt godt sammen med resten av ingrediensene.
Del i åtte emner, og form til åtte karbonadekaker.
Brun godt på hver side på middels høy varme i en stekepanne med smør og olje.
La ettersteke i ovnen på 180 grader i ti minutter.
Ertestuing
Legg ertene i vann over natten.
Skyll ut bløtevannet, og kok i en liter vann i tre timer – til ertene er myke og vannet er borte.
Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er mye ertestuing. Om det er noe til overs kan godt fryses også.
Brun løk
Rens og skjær løk i tynne skiver.
Stek på stekepanne på middels høy varme i godt med smør, under jevn omrøring til løken er blank og passe brun i tuppene.
Dryss på litt salt og pepper.