Moussaka med kjøttdeig
Moussaka er smaken av Hellas. Dette er en deilig og klassisk gresk rett som inneholder ostesaus, tomatsaus, kjøttdeig, potet og deilig aubergine. Moussaka kan minne litt om lasagne, men lages her med aubergine, potet og forskjellige krydder. Virkelig en rett å prøve!
Kefalotyri er en lettsaltet hard ost laget av sauemelk. Den kan byttes ut med pecorino eller halvparten gulost og halvparten parmesan. Du kan bruke vanlig kjøttdeig eller lammekjøttdeig.
Moussaka er smaken av Hellas. Dette er en deilig og klassisk gresk rett som inneholder ostesaus, tomatsaus, kjøttdeig, potet og deilig aubergine. Moussaka kan minne litt om lasagne, men lages her med aubergine, potet og forskjellige krydder. Virkelig en rett å prøve!
Kefalotyri er en lettsaltet hard ost laget av sauemelk. Den kan byttes ut med pecorino eller halvparten gulost og halvparten parmesan. Du kan bruke vanlig kjøttdeig eller lammekjøttdeig.
Ingredienser
- 600 g kjøttdeig, evt. lammekjøttdeig
- 2 stk løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 ts oregano, tørket
- 0.5 - 1 ts kanel
- 0.25 ts allehånde, eller nellik
- 1 ts chilipulver
- 1 stk laurbærblad
- 2 boks hermetiske tomater, finknuste
- 1.5 dl rødvin
- 2 stk aubergine
- 2 - 3 stk poteter, store
Saus
- 60 g smør
- 60 g hvetemel
- 5 dl melk
- 1 dl yoghurt naturell, gresk, kan sløyfes
- 2 stk egg
- salt, og kvernet pepper
- 100 g kefalotyri, evt. pecorino eller 50/50 gulost og parmesan
- 0.5 ts muskatnøtt
Slik gjør du:
- 600 g kjøttdeig, evt. lammekjøttdeig
- 2 stk løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 ts oregano, tørket
- 0.5 - 1 ts kanel
- 0.25 ts allehånde, eller nellik
- 1 ts chilipulver
- 1 stk laurbærblad
- 2 boks hermetiske tomater, finknuste
- 1.5 dl rødvin
- 2 stk aubergine
- 2 - 3 stk poteter, store
Saus
- 60 g smør
- 60 g hvetemel
- 5 dl melk
- 1 dl yoghurt naturell, gresk, kan sløyfes
- 2 stk egg
- salt, og kvernet pepper
- 100 g kefalotyri, evt. pecorino eller 50/50 gulost og parmesan
- 0.5 ts muskatnøtt
