Lag smakfull birria taco med denne oppskriften av kokk Sylvia Vavik. Birria passer ypperlig med tradisjonell rød meksikansk ris, bønner og salsa roja og/eller salsa verde.
Lag smakfull birria taco med denne oppskriften av kokk Sylvia Vavik. Birria passer ypperlig med tradisjonell rød meksikansk ris, bønner og salsa roja og/eller salsa verde.
Skjær kjøttet i medium biter. I en bolle masserer du salt, pepper og kummin inn i kjøttet.
Legg kjøttet i en stor kjele sammen med løk, hvitløksfedd og nok vann til at det dekker kjøttet.
La kjøttet koke til det er mørt og nesten faller fra hverandre. Koketid cirka 1 ½ time.
Ta kjøttet ut og behold kraften til sausen.
Hvitløken og løken kan brukes i kraften også. Jeg lar ingenting "go to waste"!
Kraft
Ha alle ingredienser som tilhører kraftoppskriften i en stor kjele.
Hell på kraften fra kjøttet.
Alt skal kokes opp til tomatene og hvitløken er myke. Det tar cirka 20 minutter.
Deretter skal alt kjøres i en blender eller du kan bruke en stavmikser i kjelen.
Servering
Kjøttet skal rives fra hverandre and legges tilbake i sausen. Du kan servere dette på tre forskjellige måter:
Suppe: Som en suppe med kjøttet i kraften og tilbehør som løk, koriander, lime og salsa på toppen. Dette serveres med varme tortillas som du ruller og spiser som brød/lompe ved siden av.
Crispy birria tacos som dyppes i consommé (kraften): Ta kjøttet ut av kraften og legg i en bolle. For å lage crispy tacos skal du lage en taco av maistortilla med kjøttfyll oppi. Husk å brette godt så tacoen holder seg lukket. Hell litt olje i en varm panne på middels høy varme. Legg tacoen din der, og stek til den blir crispy på begge sider. Da har du crispy tacos som kan dyppes i consome.
Quesotacos med consommé ved siden av der man dipper tacos i kraft: Hell litt olje i en varm panne på middels høy varme. Ta kjøtt ut av kraften, og legg det i en bolle. Du skal dyppe tortillaen først i sausen. Deretter lager du en taco med både ost og kjøtt. Pass på å legge ost først på tortillaen og så på kjøttet. Brett sammen og legg tacoen i stekepannen. Det beste å bruke er queso Oaxaca. Hvis du ikke finner den, kan du bruke en vanlig gulost som smelter bra. La osten smelte, og snu tacoen. Hell på ekstra saus og la den steke til sausen fordamper. Fyll tacoen med garnityr, og server med consommé som du kan dyppe i.
Bon appetit!
Kjøttet
Skjær kjøttet i medium biter. I en bolle masserer du salt, pepper og kummin inn i kjøttet.
Legg kjøttet i en stor kjele sammen med løk, hvitløksfedd og nok vann til at det dekker kjøttet.
La kjøttet koke til det er mørt og nesten faller fra hverandre. Koketid cirka 1 ½ time.
Ta kjøttet ut og behold kraften til sausen.
Hvitløken og løken kan brukes i kraften også. Jeg lar ingenting "go to waste"!
Kraft
Ha alle ingredienser som tilhører kraftoppskriften i en stor kjele.
Hell på kraften fra kjøttet.
Alt skal kokes opp til tomatene og hvitløken er myke. Det tar cirka 20 minutter.
Deretter skal alt kjøres i en blender eller du kan bruke en stavmikser i kjelen.
Servering
Kjøttet skal rives fra hverandre and legges tilbake i sausen. Du kan servere dette på tre forskjellige måter:
Suppe: Som en suppe med kjøttet i kraften og tilbehør som løk, koriander, lime og salsa på toppen. Dette serveres med varme tortillas som du ruller og spiser som brød/lompe ved siden av.
Crispy birria tacos som dyppes i consommé (kraften): Ta kjøttet ut av kraften og legg i en bolle. For å lage crispy tacos skal du lage en taco av maistortilla med kjøttfyll oppi. Husk å brette godt så tacoen holder seg lukket. Hell litt olje i en varm panne på middels høy varme. Legg tacoen din der, og stek til den blir crispy på begge sider. Da har du crispy tacos som kan dyppes i consome.
Quesotacos med consommé ved siden av der man dipper tacos i kraft: Hell litt olje i en varm panne på middels høy varme. Ta kjøtt ut av kraften, og legg det i en bolle. Du skal dyppe tortillaen først i sausen. Deretter lager du en taco med både ost og kjøtt. Pass på å legge ost først på tortillaen og så på kjøttet. Brett sammen og legg tacoen i stekepannen. Det beste å bruke er queso Oaxaca. Hvis du ikke finner den, kan du bruke en vanlig gulost som smelter bra. La osten smelte, og snu tacoen. Hell på ekstra saus og la den steke til sausen fordamper. Fyll tacoen med garnityr, og server med consommé som du kan dyppe i.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto