Fylt falukorv - en svensk klassiker
Mesterkokk Tom Victor Gausdal delte sin guilty pleasure på Instagram og det brakte frem gode minner i Godt-redaksjonen. Vi spurte om å få dele oppskriften og her kommer den. Dette sier Tom Victor selv om pølseretten:
Har alltid hatt sansen for merkelige retter og tradisjoner fra ulike land. Dette er jo selve nasjonalpølsa i Sverige og blir regnet som en husmannsklassiker.
Husker den ble servert slik på 80-tallet i nabolaget, følte derfor det var på høy tid å teste den igjen. Har en svensk nabo som fortalte meg hvordan de pleide å servere den hjemme hos han.
Er jo en ganske små harry rett, men hvem liker ikke pølse gratinert med ost. Mer guilty pleasure blir det ikke, sier Tom Victor Gausdal som er medeier i restaurantgruppen Lava, og blant annet tidligere medaljevinner i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d’Or.
Mesterkokk Tom Victor Gausdal delte sin guilty pleasure på Instagram og det brakte frem gode minner i Godt-redaksjonen. Vi spurte om å få dele oppskriften og her kommer den. Dette sier Tom Victor selv om pølseretten:
Har alltid hatt sansen for merkelige retter og tradisjoner fra ulike land. Dette er jo selve nasjonalpølsa i Sverige og blir regnet som en husmannsklassiker.
Husker den ble servert slik på 80-tallet i nabolaget, følte derfor det var på høy tid å teste den igjen. Har en svensk nabo som fortalte meg hvordan de pleide å servere den hjemme hos han.
Er jo en ganske små harry rett, men hvem liker ikke pølse gratinert med ost. Mer guilty pleasure blir det ikke, sier Tom Victor Gausdal som er medeier i restaurantgruppen Lava, og blant annet tidligere medaljevinner i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d’Or.
- 1 stk falukorv, ca 500 gram
- 0.5 stk rødløk, skåret i tynne skiver
- 1 stk klasetomat, godt moden og skåret i tynne skiver
- ketchup
- sennep
- 2 håndfull ost, revet ost, gjerne en blanding av flere typer, jeg brukte Jarlsberg og parm
- 1 stk falukorv, ca 500 gram
- 0.5 stk rødløk, skåret i tynne skiver
- 1 stk klasetomat, godt moden og skåret i tynne skiver
- ketchup
- sennep
- 2 håndfull ost, revet ost, gjerne en blanding av flere typer, jeg brukte Jarlsberg og parm
