Med et utvalg av gode pølser har du et topp utgangspunkt for grillmiddagen. Potetsalat passer perfekt til, og her får du inspirasjon til flere forskjellige tilbehør som passer ypperlig til de grillede pølsene.
Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.
Med et utvalg av gode pølser har du et topp utgangspunkt for grillmiddagen. Potetsalat passer perfekt til, og her får du inspirasjon til flere forskjellige tilbehør som passer ypperlig til de grillede pølsene.
Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.
1 ss jalapeño, fersk og finhakket, evt. grønn chili
1 ss ingefær, finhakket eller revet
0.5 dl eddik 7%
1 ss tomatpuré
30 g brunt sukker
1 dl vann
1 knivsodd gurkemeie
chilipulver, etter smak
sitronsaft
Grill pølsene til de er gylne på direkte varme og la dem hvile på indirekte varme til det er klart for servering.
Lag potetsalat. Skrell potetene og del dem i store biter eller båter. Kok potetbitene i lettsaltet vann.
Sil av og avkjøl litt før du blander med sausen. Bland ingrediensene godt før du blander sausen forsiktig med potetene.
Lag så syltet agurk. Kok opp syltevæske. Når sukkeret er løst opp, kjøler du ned syltevæsken og tar ut stjerneanisen.
Skjær tynne skiver av agurk og ha dem i syltevæsken. La stå en halvtimes tid før bruk.
Lag syltet rødløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Legg i en skål. Press saften av en sitron over og bland. La stå 30 minutter før bruk.
Lag så chilimajones. Ha sennep, egg, chili, salt, hvitløk og sitronsaft i en beholder. Bland med stavmikser og spe med oljen til majonesen er tykk. Størrelsen på egget betyr mye for hvor mye olje du må tilsette.
Deretter lager du bananketchupen. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp. La småputre i cirka 30 minutter før du kjører den glatt i en blender. Juster med sitronsaft. La stå kjølig natten over for at smakene skal få utviklet seg.
Bon appetit!
Grill pølsene til de er gylne på direkte varme og la dem hvile på indirekte varme til det er klart for servering.
Lag potetsalat. Skrell potetene og del dem i store biter eller båter. Kok potetbitene i lettsaltet vann.
Sil av og avkjøl litt før du blander med sausen. Bland ingrediensene godt før du blander sausen forsiktig med potetene.
Lag så syltet agurk. Kok opp syltevæske. Når sukkeret er løst opp, kjøler du ned syltevæsken og tar ut stjerneanisen.
Skjær tynne skiver av agurk og ha dem i syltevæsken. La stå en halvtimes tid før bruk.
Lag syltet rødløk. Skjær rødløk i tynne skiver. Legg i en skål. Press saften av en sitron over og bland. La stå 30 minutter før bruk.
Lag så chilimajones. Ha sennep, egg, chili, salt, hvitløk og sitronsaft i en beholder. Bland med stavmikser og spe med oljen til majonesen er tykk. Størrelsen på egget betyr mye for hvor mye olje du må tilsette.
Deretter lager du bananketchupen. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp. La småputre i cirka 30 minutter før du kjører den glatt i en blender. Juster med sitronsaft. La stå kjølig natten over for at smakene skal få utviklet seg.