Pytt i panne med speilegg
25 min
Den klassiske varianten av pytt i panne med poteter, løk, karbonade, pølse og speilegg har fått en aldri så liten «gullkant» i form av bearnaisesaus.
Andre rester av kjøtt, sopp og grønnsaker kan selvsagt også brukes. Poteter kan erstattes med søtpotet eller rotfrukter.
Lagret av 397 brukere
Den klassiske varianten av pytt i panne med poteter, løk, karbonade, pølse og speilegg har fått en aldri så liten «gullkant» i form av bearnaisesaus.
Andre rester av kjøtt, sopp og grønnsaker kan selvsagt også brukes. Poteter kan erstattes med søtpotet eller rotfrukter.
Lagret av 397 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 4 - 6 stykker poteter, kokte
- 1 stk løk
- 1 stk paprika
- 400 g karbonader
- 300 g pølse, gjerne krydret
- 4 stykker egg, stekte
- friske urter, hakkede (kan sløyfes)
- salt og kvernet pepper
- paprikapulver
- olje, og/eller smør, til steking
Til servering
- pepperrot, revet
- bearnaisesaus
- syltet rødbet, eller syltet rødløk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 - 6 stykker poteter, kokte
- 1 stk løk
- 1 stk paprika
- 400 g karbonader
- 300 g pølse, gjerne krydret
- 4 stykker egg, stekte
- friske urter, hakkede (kan sløyfes)
- salt og kvernet pepper
- paprikapulver
- olje, og/eller smør, til steking
Til servering
- pepperrot, revet
- bearnaisesaus
- syltet rødbet, eller syltet rødløk
Skjær potetene i jevne terninger. Hakk løken og skjær paprikaen i biter. Skjær karbonade og pølser i små biter.
Bruk en stor stekepanne og stek poteter, løk og paprika til alt er gyllent og grønnsakene er helt myke.
Tilsett karbonade og pølser og stek videre til alt er skikkelig gjennomvarmt.
Krydre med salt, pepper og litt paprikapulver hvis ønskelig.
Dryss over hakkede urter og server pytt-en toppet med speilegg. Serveres med revet pepperrot, bearnaisesaus og syltede rødbeter som ekstra tilbehør.

Bon appetit!
Skjær potetene i jevne terninger. Hakk løken og skjær paprikaen i biter. Skjær karbonade og pølser i små biter.
Bruk en stor stekepanne og stek poteter, løk og paprika til alt er gyllent og grønnsakene er helt myke.
Tilsett karbonade og pølser og stek videre til alt er skikkelig gjennomvarmt.
Krydre med salt, pepper og litt paprikapulver hvis ønskelig.
Dryss over hakkede urter og server pytt-en toppet med speilegg. Serveres med revet pepperrot, bearnaisesaus og syltede rødbeter som ekstra tilbehør.