Bratwurst i ølbad med potetsalat og sommerkål er en tyskinspirert sommerrett.
Her har pølsene kost seg i et ølbad før servering. Pølsene serveres med hjemmelaget potetsalat, syrlig sommerkål og god sennep, gjerne flere varianter.
Bratwurst i ølbad med potetsalat og sommerkål er en tyskinspirert sommerrett.
Her har pølsene kost seg i et ølbad før servering. Pølsene serveres med hjemmelaget potetsalat, syrlig sommerkål og god sennep, gjerne flere varianter.
Kok potetene møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Avkjøl og skjær potetene i skiver.
Visp sammen olje, sennep, sukker, eddik og agurklake. Smak dressingen til med salt og pepper, og evt litt mer eddik hvis nødvendig.
Rens og finhakk eller finsnitt rødløken og skjær vårløken i tynne skiver. Bland potetene sammen med dressing, løk, vårløk, sylteagurk og urter.
Rens og skjær sommerkålen i tynne strimler. Det skal bli omtrent 1 liter finstrimlet kål. Dryss over to gode klyper salt og kna saltet inn i kålen.
La kålen marinere i saltet i cirka 15 minutter. Bland inn eddik og olje. Ha til slutt i hakket persille og litt syltet rødløk hvis ønskelig.
Ha øl og løk i en romslig kasserolle. Varm opp og la pølsene trekke i ølbadet.
Stek eller grill pølsene raskt før servering hvis ønskelig. Skjær noen små snitt på skrå på hver side av pølsene for å unngå at de sprekker. Du kan også gjøre det i omvendt rekkefølge - snitt og grill eller stek pølsene, for så å la de ligge og godgjøre seg i ølbadet frem til servering.
Bon appetit!
Kok potetene møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Avkjøl og skjær potetene i skiver.
Visp sammen olje, sennep, sukker, eddik og agurklake. Smak dressingen til med salt og pepper, og evt litt mer eddik hvis nødvendig.
Rens og finhakk eller finsnitt rødløken og skjær vårløken i tynne skiver. Bland potetene sammen med dressing, løk, vårløk, sylteagurk og urter.
Rens og skjær sommerkålen i tynne strimler. Det skal bli omtrent 1 liter finstrimlet kål. Dryss over to gode klyper salt og kna saltet inn i kålen.
La kålen marinere i saltet i cirka 15 minutter. Bland inn eddik og olje. Ha til slutt i hakket persille og litt syltet rødløk hvis ønskelig.
Ha øl og løk i en romslig kasserolle. Varm opp og la pølsene trekke i ølbadet.
Stek eller grill pølsene raskt før servering hvis ønskelig. Skjær noen små snitt på skrå på hver side av pølsene for å unngå at de sprekker. Du kan også gjøre det i omvendt rekkefølge - snitt og grill eller stek pølsene, for så å la de ligge og godgjøre seg i ølbadet frem til servering.