Salatwrap med rødbetsalat og medisterboller
45 min
Det å lage salatwrap er en super måte å få brukt opp rester av julematen. Her får du en variant med rødbetsalat og medisterboller, og til denne kan du enten bruke medisterdeig eller biter av medisterkaker. Du kan også lage salatwrap med rester av julepølse. Skjær da pølsene i jevne biter og varm dem i stekepannen før servering.
Lagret av 124 brukere
Det å lage salatwrap er en super måte å få brukt opp rester av julematen. Her får du en variant med rødbetsalat og medisterboller, og til denne kan du enten bruke medisterdeig eller biter av medisterkaker. Du kan også lage salatwrap med rester av julepølse. Skjær da pølsene i jevne biter og varm dem i stekepannen før servering.
Lagret av 124 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 100 g rødbeter, syltede
- 200 g medisterfarse
- 8 skive(r) bacon
- 2 stykker hjertesalat
- pepperrot, fersk, finrevet
- friske urter, hakkede, til pynt
- smør, evt. olje, til steking
Rødbetsalat
- 1 stk eple
- 0.5 stk rødløk
- 2 ss bladpersille, hakket
- 4 ss majones
- 2 ss crème fraîche
- 2 ss rødbetlake
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g rødbeter, syltede
- 200 g medisterfarse
- 8 skive(r) bacon
- 2 stykker hjertesalat
- pepperrot, fersk, finrevet
- friske urter, hakkede, til pynt
- smør, evt. olje, til steking
Rødbetsalat
- 1 stk eple
- 0.5 stk rødløk
- 2 ss bladpersille, hakket
- 4 ss majones
- 2 ss crème fraîche
- 2 ss rødbetlake
Skjær rødbetene og eplet i små terninger. Finhakk rødløken. Bland sammen alle ingrediensene og smak salaten til med salt og pepper.
Lag små boller av medisterfarsen og stek bollene i litt olje eller smør i en varm stekepanne.
Stek bacon til det blir sprøtt.
Rens og del salatbladene fra hverandre. Skyll bladene i iskaldt vann og tørk dem godt.
Legg bladene over på et passende fat og fyll dem med en skje rødbetsalat.
Topp med medisterboller eller rester av medisterkaker, sprøstekt bacon, urte, spirer og revet pepperrot.

Bon appetit!
Skjær rødbetene og eplet i små terninger. Finhakk rødløken. Bland sammen alle ingrediensene og smak salaten til med salt og pepper.
Lag små boller av medisterfarsen og stek bollene i litt olje eller smør i en varm stekepanne.
Stek bacon til det blir sprøtt.
Rens og del salatbladene fra hverandre. Skyll bladene i iskaldt vann og tørk dem godt.
Legg bladene over på et passende fat og fyll dem med en skje rødbetsalat.
Topp med medisterboller eller rester av medisterkaker, sprøstekt bacon, urte, spirer og revet pepperrot.