Til hovedinnhold

Salatwrap med rødbetsalat og medisterboller

45 min

Det å lage salatwrap er en super måte å få brukt opp rester av julematen. Her får du en variant med rødbetsalat og medisterboller, og til denne kan du enten bruke medisterdeig eller biter av medisterkaker. Du kan også lage salatwrap med rester av julepølse. Skjær da pølsene i jevne biter og varm dem i stekepannen før servering. 

Lagret av 124 brukere
Salatwrap med rødbetsalat og medisterboller

Det å lage salatwrap er en super måte å få brukt opp rester av julematen. Her får du en variant med rødbetsalat og medisterboller, og til denne kan du enten bruke medisterdeig eller biter av medisterkaker. Du kan også lage salatwrap med rester av julepølse. Skjær da pølsene i jevne biter og varm dem i stekepannen før servering. 

Lagret av 124 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g rødbeter, syltede
  • 200 g medisterfarse
  • 8 skive(r) bacon
  • 2 stykker hjertesalat
  • pepperrot, fersk, finrevet
  • friske urter, hakkede, til pynt
  • smør, evt. olje, til steking

Rødbetsalat

  • 1 stk eple
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 ss bladpersille, hakket
  • 4 ss majones
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss rødbetlake

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g rødbeter, syltede
  • 200 g medisterfarse
  • 8 skive(r) bacon
  • 2 stykker hjertesalat
  • pepperrot, fersk, finrevet
  • friske urter, hakkede, til pynt
  • smør, evt. olje, til steking

Rødbetsalat

  • 1 stk eple
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 ss bladpersille, hakket
  • 4 ss majones
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss rødbetlake
Skjær rødbetene og eplet i små terninger. Finhakk rødløken. Bland sammen alle ingrediensene og smak salaten til med salt og pepper.
Lag små boller av medisterfarsen og stek bollene i litt olje eller smør i en varm stekepanne.
Stek bacon til det blir sprøtt.
Rens og del salatbladene fra hverandre. Skyll bladene i iskaldt vann og tørk dem godt.
Legg bladene over på et passende fat og fyll dem med en skje rødbetsalat.
Topp med medisterboller eller rester av medisterkaker, sprøstekt bacon, urte, spirer og revet pepperrot.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær rødbetene og eplet i små terninger. Finhakk rødløken. Bland sammen alle ingrediensene og smak salaten til med salt og pepper.
Lag små boller av medisterfarsen og stek bollene i litt olje eller smør i en varm stekepanne.
Stek bacon til det blir sprøtt.
Rens og del salatbladene fra hverandre. Skyll bladene i iskaldt vann og tørk dem godt.
Legg bladene over på et passende fat og fyll dem med en skje rødbetsalat.
Topp med medisterboller eller rester av medisterkaker, sprøstekt bacon, urte, spirer og revet pepperrot.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?