Madeiragryte

3 t 30 min

Denne gryten kan lages både på høyrygg av okse og svinenakke - begge deler blir like godt, det er opp til deg å finne din favoritt!
Tips: Server madeiragryten med kokt ris ved siden av.

495 har lagret denne
Madeiragryte

Denne gryten kan lages både på høyrygg av okse og svinenakke - begge deler blir like godt, det er opp til deg å finne din favoritt!
Tips: Server madeiragryten med kokt ris ved siden av.

495 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg høyrygg, av okse, eller svinenakke
  • 30 g tørket steinsopp
  • 600 g gulrot
  • 2 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 600 g hermetiske tomater, omtrent 1,5 bokser
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl Madeira, tørr
  • 4 dl oksekraft
  • 1 stk appelsin, saften
  • 2 ss worcestershiresaus
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille
  • ris
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg høyrygg, av okse, eller svinenakke
  • 30 g tørket steinsopp
  • 600 g gulrot
  • 2 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 600 g hermetiske tomater, omtrent 1,5 bokser
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl Madeira, tørr
  • 4 dl oksekraft
  • 1 stk appelsin, saften
  • 2 ss worcestershiresaus
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille
  • ris
Skjær kjøttet i grove biter og krydre godt med salt og pepper. Del soppen i små biter og hell over 1 dl kokende vann. Skrell gulrøttene og del dem i jevne biter. Skrell og del løken i smale kløfter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en stor gryte og brun kjøttet godt (brun helst i flere omganger slik at kjøttet ikke begynner å koke). Ta kjøttet opp av gryta så lenge og fortsett med å frese løk og gulrøtter. Tilsett timian, hvitløk og tomatpure. Ha alt kjøttet tilbake i gryta og hell i knuste tomater, madeira, oksekraft, steinsopp (med bløtevannet), appelsinsaft og worcestersaus. Gi gryta et skikkelig oppkok, rør godt og legg på lokk.
Sett gryta i ovnen ved 150 grader og la den stå i ca. 2 ½ time til kjøttet er helt mørt. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig og dryss over hakket persille før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i grove biter og krydre godt med salt og pepper. Del soppen i små biter og hell over 1 dl kokende vann. Skrell gulrøttene og del dem i jevne biter. Skrell og del løken i smale kløfter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en stor gryte og brun kjøttet godt (brun helst i flere omganger slik at kjøttet ikke begynner å koke). Ta kjøttet opp av gryta så lenge og fortsett med å frese løk og gulrøtter. Tilsett timian, hvitløk og tomatpure. Ha alt kjøttet tilbake i gryta og hell i knuste tomater, madeira, oksekraft, steinsopp (med bløtevannet), appelsinsaft og worcestersaus. Gi gryta et skikkelig oppkok, rør godt og legg på lokk.
Sett gryta i ovnen ved 150 grader og la den stå i ca. 2 ½ time til kjøttet er helt mørt. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig og dryss over hakket persille før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?