Denne gryten kan lages både på høyrygg av okse og svinenakke - begge deler blir like godt, det er opp til deg å finne din favoritt! Tips: Server madeiragryten med kokt ris ved siden av.
Denne gryten kan lages både på høyrygg av okse og svinenakke - begge deler blir like godt, det er opp til deg å finne din favoritt! Tips: Server madeiragryten med kokt ris ved siden av.
Skjær kjøttet i grove biter og krydre godt med salt og pepper. Del soppen i små biter og hell over 1 dl kokende vann. Skrell gulrøttene og del dem i jevne biter. Skrell og del løken i smale kløfter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en stor gryte og brun kjøttet godt (brun helst i flere omganger slik at kjøttet ikke begynner å koke). Ta kjøttet opp av gryta så lenge og fortsett med å frese løk og gulrøtter. Tilsett timian, hvitløk og tomatpure. Ha alt kjøttet tilbake i gryta og hell i knuste tomater, madeira, oksekraft, steinsopp (med bløtevannet), appelsinsaft og worcestersaus. Gi gryta et skikkelig oppkok, rør godt og legg på lokk.
Sett gryta i ovnen ved 150 grader og la den stå i ca. 2 ½ time til kjøttet er helt mørt. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig og dryss over hakket persille før servering.
Bon appetit!
Skjær kjøttet i grove biter og krydre godt med salt og pepper. Del soppen i små biter og hell over 1 dl kokende vann. Skrell gulrøttene og del dem i jevne biter. Skrell og del løken i smale kløfter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en stor gryte og brun kjøttet godt (brun helst i flere omganger slik at kjøttet ikke begynner å koke). Ta kjøttet opp av gryta så lenge og fortsett med å frese løk og gulrøtter. Tilsett timian, hvitløk og tomatpure. Ha alt kjøttet tilbake i gryta og hell i knuste tomater, madeira, oksekraft, steinsopp (med bløtevannet), appelsinsaft og worcestersaus. Gi gryta et skikkelig oppkok, rør godt og legg på lokk.
Sett gryta i ovnen ved 150 grader og la den stå i ca. 2 ½ time til kjøttet er helt mørt. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig og dryss over hakket persille før servering.