Kje med sitron, hvitløk og rosmarin

3 timer

Kje er billig luksusmat, og er i sesong om våren.

83 har lagret denne
Kje med sitron, hvitløk og rosmarin

Kje er billig luksusmat, og er i sesong om våren.

83 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2.5 kg kje, lår og bog
  • 1 stk sitronskall, helst økologisk
  • 3 ss rosmarin, grovhakkede
  • 6 fedd hvitløk, grovhakkede
  • 4 ss olivenolje
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 kg kje, lår og bog
  • 1 stk sitronskall, helst økologisk
  • 3 ss rosmarin, grovhakkede
  • 6 fedd hvitløk, grovhakkede
  • 4 ss olivenolje
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
Knus rosmarin, hvitløk og sitronskall sammen i en morter. Knus til blandingen begynner å bli fuktig og tilsett olivenoljen. Gni kjøttet godt inn med blandingen og la det marinere noen timer i kjøleskap, gjerne natten over.
Knus rosmarin, hvitløk og sitronskall sammen i en morter. Knus til blandingen begynner å bli fuktig og tilsett olivenoljen. Gni kjøttet godt inn med blandingen og la det marinere noen timer i kjøleskap, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 120 grader. Skrap vekk det meste av marinaden (ta vare på den) og krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det lett på alle kanter i en stor varm stekepanne med olje og smør (du må nok gjøre det i to omganger). Legg kjøttet over i en passende form/langpanne og drypp marinaden over kjøttet igjen. Legg gjerne noen knuste uskrelte hvitløkfedd og et par rosmarinkvaster sammen med kjøttet.
Forvarm ovnen til 120 grader. Skrap vekk det meste av marinaden (ta vare på den) og krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det lett på alle kanter i en stor varm stekepanne med olje og smør (du må nok gjøre det i to omganger). Legg kjøttet over i en passende form/langpanne og drypp marinaden over kjøttet igjen. Legg gjerne noen knuste uskrelte hvitløkfedd og et par rosmarinkvaster sammen med kjøttet.
Stek kjøttet i ovnen i ca. 1 ½ – 2 timer, eller til kjernetemperaturen er ca. 60 grader. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.
Stek kjøttet i ovnen  i ca. 1 ½ – 2 timer, eller til kjernetemperaturen er ca. 60 grader. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.
woman cooking

Bon appetit!

Knus rosmarin, hvitløk og sitronskall sammen i en morter. Knus til blandingen begynner å bli fuktig og tilsett olivenoljen. Gni kjøttet godt inn med blandingen og la det marinere noen timer i kjøleskap, gjerne natten over.
Knus rosmarin, hvitløk og sitronskall sammen i en morter. Knus til blandingen begynner å bli fuktig og tilsett olivenoljen. Gni kjøttet godt inn med blandingen og la det marinere noen timer i kjøleskap, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 120 grader. Skrap vekk det meste av marinaden (ta vare på den) og krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det lett på alle kanter i en stor varm stekepanne med olje og smør (du må nok gjøre det i to omganger). Legg kjøttet over i en passende form/langpanne og drypp marinaden over kjøttet igjen. Legg gjerne noen knuste uskrelte hvitløkfedd og et par rosmarinkvaster sammen med kjøttet.
Forvarm ovnen til 120 grader. Skrap vekk det meste av marinaden (ta vare på den) og krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det lett på alle kanter i en stor varm stekepanne med olje og smør (du må nok gjøre det i to omganger). Legg kjøttet over i en passende form/langpanne og drypp marinaden over kjøttet igjen. Legg gjerne noen knuste uskrelte hvitløkfedd og et par rosmarinkvaster sammen med kjøttet.
Stek kjøttet i ovnen i ca. 1 ½ – 2 timer, eller til kjernetemperaturen er ca. 60 grader. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.
Stek kjøttet i ovnen  i ca. 1 ½ – 2 timer, eller til kjernetemperaturen er ca. 60 grader. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?