Til hovedinnhold

Kje med sitron, hvitløk og rosmarin

3 h

Kje er billig luksusmat, og er i sesong om våren.

Lagret av 71 brukere
Kje med sitron, hvitløk og rosmarin

Kje er billig luksusmat, og er i sesong om våren.

Lagret av 71 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 kg kje, lår og bog
  • 1 stk sitronskall, helst økologisk
  • 3 ss rosmarin, grovhakkede
  • 6 fedd hvitløk, grovhakkede
  • 4 ss olivenolje
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 kg kje, lår og bog
  • 1 stk sitronskall, helst økologisk
  • 3 ss rosmarin, grovhakkede
  • 6 fedd hvitløk, grovhakkede
  • 4 ss olivenolje
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
Knus rosmarin, hvitløk og sitronskall sammen i en morter. Knus til blandingen begynner å bli fuktig og tilsett olivenoljen. Gni kjøttet godt inn med blandingen og la det marinere noen timer i kjøleskap, gjerne natten over.
Knus rosmarin, hvitløk og sitronskall sammen i en morter. Knus til blandingen begynner å bli fuktig og tilsett olivenoljen. Gni kjøttet godt inn med blandingen og la det marinere noen timer i kjøleskap, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 120 grader. Skrap vekk det meste av marinaden (ta vare på den) og krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det lett på alle kanter i en stor varm stekepanne med olje og smør (du må nok gjøre det i to omganger). Legg kjøttet over i en passende form/langpanne og drypp marinaden over kjøttet igjen. Legg gjerne noen knuste uskrelte hvitløkfedd og et par rosmarinkvaster sammen med kjøttet.
Forvarm ovnen til 120 grader. Skrap vekk det meste av marinaden (ta vare på den) og krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det lett på alle kanter i en stor varm stekepanne med olje og smør (du må nok gjøre det i to omganger). Legg kjøttet over i en passende form/langpanne og drypp marinaden over kjøttet igjen. Legg gjerne noen knuste uskrelte hvitløkfedd og et par rosmarinkvaster sammen med kjøttet.
Stek kjøttet i ovnen i ca. 1 ½ – 2 timer, eller til kjernetemperaturen er ca. 60 grader. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.
Stek kjøttet i ovnen  i ca. 1 ½ – 2 timer, eller til kjernetemperaturen er ca. 60 grader. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.
woman cooking

Bon appetit!

Knus rosmarin, hvitløk og sitronskall sammen i en morter. Knus til blandingen begynner å bli fuktig og tilsett olivenoljen. Gni kjøttet godt inn med blandingen og la det marinere noen timer i kjøleskap, gjerne natten over.
Knus rosmarin, hvitløk og sitronskall sammen i en morter. Knus til blandingen begynner å bli fuktig og tilsett olivenoljen. Gni kjøttet godt inn med blandingen og la det marinere noen timer i kjøleskap, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 120 grader. Skrap vekk det meste av marinaden (ta vare på den) og krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det lett på alle kanter i en stor varm stekepanne med olje og smør (du må nok gjøre det i to omganger). Legg kjøttet over i en passende form/langpanne og drypp marinaden over kjøttet igjen. Legg gjerne noen knuste uskrelte hvitløkfedd og et par rosmarinkvaster sammen med kjøttet.
Forvarm ovnen til 120 grader. Skrap vekk det meste av marinaden (ta vare på den) og krydre kjøttet godt med salt og pepper. Brun det lett på alle kanter i en stor varm stekepanne med olje og smør (du må nok gjøre det i to omganger). Legg kjøttet over i en passende form/langpanne og drypp marinaden over kjøttet igjen. Legg gjerne noen knuste uskrelte hvitløkfedd og et par rosmarinkvaster sammen med kjøttet.
Stek kjøttet i ovnen i ca. 1 ½ – 2 timer, eller til kjernetemperaturen er ca. 60 grader. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.
Stek kjøttet i ovnen  i ca. 1 ½ – 2 timer, eller til kjernetemperaturen er ca. 60 grader. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer i det.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?