Til hovedinnhold

Cordon Bleu

1 h

Det blå bånd, eller Cordon Bleu som det heter på fransk er en berømt stjerne på det kulinariske verdenskartet.
Kalveschnitzel, fylt med sveitserost og kokt skinke har fått navnet etter denne berømte ordenen av Ludwig XV.

Lagret av 107 brukere
Cordon Bleu

Det blå bånd, eller Cordon Bleu som det heter på fransk er en berømt stjerne på det kulinariske verdenskartet.
Kalveschnitzel, fylt med sveitserost og kokt skinke har fått navnet etter denne berømte ordenen av Ludwig XV.

Lagret av 107 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kalvekjøtt, ytrefilet
  • 4 skive(r) sveitserost
  • 4 skive(r) kokt skinke
  • 4 dl loff, smuler
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk egg
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kalvekjøtt, ytrefilet
  • 4 skive(r) sveitserost
  • 4 skive(r) kokt skinke
  • 4 dl loff, smuler
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk egg
  • salt
  • pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking
Skjær 3 cm tykke biffer av kalvekjøttet. Bank biffene lett og skjær en stor lomme i hvert stykke. Salt og pepre kjøttet og legg inn en tykk skive sveitserost og skinkeskive i hver biff. Plasser en tannstikker i kjøttstykkene for å holde dem sammen under steking.
Skjær 3 cm tykke biffer av kalvekjøttet. Bank biffene lett og skjær en stor lomme i hvert stykke. Salt og pepre kjøttet og legg inn en tykk skive sveitserost og skinkeskive i hver biff. Plasser en tannstikker i kjøttstykkene for å holde dem sammen under steking.
Kjør tørre loffskiver i en food processor, tøm loffsmulene på et fat. Bland litt salt og pepper i melet som kjøttet skal vendes i og ha sammenvispede egg i en skål. Dypp først schnitzlene i melet, så i eggeblandingen og til slutt i loffsmulene.
Varm rikelig med smør og olje i stekepannen, vent til smøret er nøttebrunt før du legger i kjøttstykkene. Schnitzlene trenger ca. 4 minutter på hver side for å bli gjennomstekte. Reguler varmen for å unngå brent stekeskorpe. Drypp gjerne noen dråper sitronsaft i smøret når du steker stykkene. Litt av stekesjyen kan brukes som saus ved servering. Kokte poteter og smørdampede aspargesbønner passer bra til denne retten.
Varm rikelig med smør og olje i stekepannen, vent til smøret er nøttebrunt før du legger i kjøttstykkene. Schnitzlene trenger ca. 4 minutter på hver side for å bli gjennomstekte. Reguler varmen for å unngå brent stekeskorpe. Drypp gjerne noen dråper sitronsaft i smøret når du steker stykkene. Litt av stekesjyen kan brukes som saus ved servering. Kokte poteter og smørdampede aspargesbønner passer bra til denne retten.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær 3 cm tykke biffer av kalvekjøttet. Bank biffene lett og skjær en stor lomme i hvert stykke. Salt og pepre kjøttet og legg inn en tykk skive sveitserost og skinkeskive i hver biff. Plasser en tannstikker i kjøttstykkene for å holde dem sammen under steking.
Skjær 3 cm tykke biffer av kalvekjøttet. Bank biffene lett og skjær en stor lomme i hvert stykke. Salt og pepre kjøttet og legg inn en tykk skive sveitserost og skinkeskive i hver biff. Plasser en tannstikker i kjøttstykkene for å holde dem sammen under steking.
Kjør tørre loffskiver i en food processor, tøm loffsmulene på et fat. Bland litt salt og pepper i melet som kjøttet skal vendes i og ha sammenvispede egg i en skål. Dypp først schnitzlene i melet, så i eggeblandingen og til slutt i loffsmulene.
Varm rikelig med smør og olje i stekepannen, vent til smøret er nøttebrunt før du legger i kjøttstykkene. Schnitzlene trenger ca. 4 minutter på hver side for å bli gjennomstekte. Reguler varmen for å unngå brent stekeskorpe. Drypp gjerne noen dråper sitronsaft i smøret når du steker stykkene. Litt av stekesjyen kan brukes som saus ved servering. Kokte poteter og smørdampede aspargesbønner passer bra til denne retten.
Varm rikelig med smør og olje i stekepannen, vent til smøret er nøttebrunt før du legger i kjøttstykkene. Schnitzlene trenger ca. 4 minutter på hver side for å bli gjennomstekte. Reguler varmen for å unngå brent stekeskorpe. Drypp gjerne noen dråper sitronsaft i smøret når du steker stykkene. Litt av stekesjyen kan brukes som saus ved servering. Kokte poteter og smørdampede aspargesbønner passer bra til denne retten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?