Det blå bånd, eller Cordon Bleu som det heter på fransk er en berømt stjerne på det kulinariske verdenskartet. Kalveschnitzel, fylt med sveitserost og kokt skinke har fått navnet etter denne berømte ordenen av Ludwig XV.
Det blå bånd, eller Cordon Bleu som det heter på fransk er en berømt stjerne på det kulinariske verdenskartet. Kalveschnitzel, fylt med sveitserost og kokt skinke har fått navnet etter denne berømte ordenen av Ludwig XV.
Skjær 3 cm tykke biffer av kalvekjøttet. Bank biffene lett og skjær en stor lomme i hvert stykke. Salt og pepre kjøttet og legg inn en tykk skive sveitserost og skinkeskive i hver biff. Plasser en tannstikker i kjøttstykkene for å holde dem sammen under steking.
Kjør tørre loffskiver i en food processor, tøm loffsmulene på et fat. Bland litt salt og pepper i melet som kjøttet skal vendes i og ha sammenvispede egg i en skål. Dypp først schnitzlene i melet, så i eggeblandingen og til slutt i loffsmulene.
Varm rikelig med smør og olje i stekepannen, vent til smøret er nøttebrunt før du legger i kjøttstykkene. Schnitzlene trenger ca. 4 minutter på hver side for å bli gjennomstekte. Reguler varmen for å unngå brent stekeskorpe. Drypp gjerne noen dråper sitronsaft i smøret når du steker stykkene. Litt av stekesjyen kan brukes som saus ved servering. Kokte poteter og smørdampede aspargesbønner passer bra til denne retten.
Bon appetit!
Skjær 3 cm tykke biffer av kalvekjøttet. Bank biffene lett og skjær en stor lomme i hvert stykke. Salt og pepre kjøttet og legg inn en tykk skive sveitserost og skinkeskive i hver biff. Plasser en tannstikker i kjøttstykkene for å holde dem sammen under steking.
Kjør tørre loffskiver i en food processor, tøm loffsmulene på et fat. Bland litt salt og pepper i melet som kjøttet skal vendes i og ha sammenvispede egg i en skål. Dypp først schnitzlene i melet, så i eggeblandingen og til slutt i loffsmulene.
Varm rikelig med smør og olje i stekepannen, vent til smøret er nøttebrunt før du legger i kjøttstykkene. Schnitzlene trenger ca. 4 minutter på hver side for å bli gjennomstekte. Reguler varmen for å unngå brent stekeskorpe. Drypp gjerne noen dråper sitronsaft i smøret når du steker stykkene. Litt av stekesjyen kan brukes som saus ved servering. Kokte poteter og smørdampede aspargesbønner passer bra til denne retten.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto